Uspela sam da se čuje srpska himna još jednom na Svetskom prvenstvu! Božanić i dalje van sebe nakon zlatne medalje!

20.11.2022

11:33

0

Mlada tekvondistkinja pod utiskom takmičenja i najvećeg uspeha u dosadašnjoj karijeri

Uspela sam da se čuje srpska himna još jednom na Svetskom prvenstvu! Božanić i dalje van sebe nakon zlatne medalje!
Nadica Božanić - Copyright tas.org.rs

Dvadesetjednogodišnja Nadica Božanić donela je Srbiji još jednu medalju sa Svetskog prvenstva u tekvondou, a na zatvaranju takmičenja, upravo je reč o najsjajnijoj medalji!

Mlada takmičarka je trijumfovala u kategoriji do 73 kilograma, ali očekivano, i dalje nije svesna uspeha koji je postigla.

- I dalje se nisu slegli utisci. Presrećna sam što sam uspela da omogućim da se još jednom čuje naša himna na Svetskom prvenstvu. Svaka borba, od prve do poslednje, bila je sa jako iskusnim i dobrim borcima, ali uz pomoć mog trenera Dragana Jovića uspela sam sve da ih pobedim, sprovodeći njegovu taktiku. Išli smo borbu po borbu i za svaku smo se spremali kao da je prva. I dalje nisam svesna šta smo zapravo uradili. Htela bih da zahvalim treneru pre svega, pa onda i klubu i celom timu na podršci - bio je prvi komentar nove svetske šampionke.

Deo ovog uspeha pripada i treneru Draganu Joviću, koji nakon pet medalja u Meksiku ima mnogo razloga za zadovoljstvo.

- Posle šest takmičarskih dana i osvojene pete medalje, i to sada zlatne Nadice Božanić, ne znam šta bih mogao da kažem a da bude dostojno rezultata. Radili smo dugo i temeljno. Kuburili smo sa povredama i porazima ali i dalje trenirali na isti način kako smo i započeli i na kraju sve se skockalo. Drago mi je zbog svih pet takmičara koji su osvojili medalju, zaslužili su, svi do jednog. Imamo sutra još Lanu i guraćemo do kraja. Posle podvlačimo crtu i sređujemo utiske - rekao je Dragan Jović.

Pored Nadice Božanić, zlato je na šampionatu u Meksiku osvoji I Mahdi Hodabahši, srebro je pripalo Aleksandri Perišić, dok se sa bronzanim medaljama vraćaju Tijana Bogdanović i Stefan Takov.

Šampionat sveta u nedelju zatvara Lana Komnenović u kategoriji do 46 kilograma.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike