Bes u redovima Srbije: Snimali su naš trening, ovo više nema veze sa rukometom!

08.11.2022

22:13

0

Autor: 24sedam

Prljav potez Slovenaca pred odlučujući duel na Evropskom prvenstvu

Bes u redovima Srbije: Snimali su naš trening, ovo više nema veze sa rukometom!
Jelena Lavko - Copyright MN Press

Završila je ženska rukometna reprezentacija Srbije učešće na Evropskom prvenstvu sa tri poraza iz tri meča.

Nemaju nikakvog razloga za zadovoljstvo u našem nacionalnom timu, ali su pred meč sa Slovenkama, koji je odlučivao o plasmanu u narednu rundu takmičenja, dobile razlog da budu razočarane u sport.

Naime, dosetio se selektor Slovenije pa lepo postavio uređaje da snimaju trening naše reprezentacije. Ovo je naravno izričito zabranjeno, kako nezvanično saznajemo uložena je i žalba našeg tima, ali je šteta napravljena.

- Žao mi je jer smo do sada sa Slovenijom imale skor 3:0 na velikim takmičenjima. Još mi je više žao kad suprotni tim snima treninge gde nema kamera nego se postavlja telefon i ajped da nas snimaju jer se plaše da li će nas pobediti sa četiri beka ukupno koja imamo. Šta onda više da se priča o rukometu i o sportu - rezignirano je rekla naša reprezentativka Jelena Lavko.

Selektor Uroš Bregar nije se bavio tim nesportskim temama, ali je istakao da ništa nije bil kako je zamislio. Jedan od razloga su i problemi sa vakcinacijom zbog čega je Srbija igrala oslabljena na EP.

- Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio. Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević. Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš.

Srpkinje se vraćaju klupskim obavezama, a na Evropskoj rukometnoj federaciji je da vidi kako će i hoće li kazniti Slovence za kršenje pravila.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike