Olivera Jevtić za 24sedam: Namerno sam napadnuta (video)

12.10.2020

12:38 >> 21:18

0

Autor: Milan Nastić

Srpska maratonka ne zna šta je pozadina incidenta na trci u Sofiji

Olivera Jevtić za 24sedam: Namerno sam napadnuta (video)
Copyright MN Press/printscreen

Ovako nešto nikad nisam doživela u svojoj karijeri. Još sam u šoku.

Ovim rečima počela je razgovor za 24sedam Olivera Jevtić, dan posle incidenta koji se dogodio juče na maratonu u Sofiji. A tamo, tokom trke, napao ju je Bugarin Bojan Vačev.

Olivera se vratila u Srbiju. Kakao kaže, bez fizičkih povreda, ali duboko istraumirana dešavanjima koja niko nije mogao da očekuje.

Hvala bogu, snimci pokazuju da je sve u redu. Kako sa glavom, tako i sa kukom. Još malo osećam glavibolju, ali sve ide n bolje. Sinoć, kad sam se vraćala iz Sofije, uplašila sam se da se nešto ne iskomplikuje. Imala sam česte glavobolje i mučninu, ali sve ide kako treba – počinje razgovor za 24sedam Olivera Jevtić.

Žena koja je godinama sinonim za maraton i trke na dugim prugama u Srbiji, ubeđena je da nije slučajno napadnuta. Međutim, ne može da shvati zašto je baš ona bila meta.

– Naravno da nisam slučajno napadnuta. Od toliko devojaka na trci, baš meni to da se dogodi?! To vam dovoljno govori. Od početka trke, taj čovek me je gurao, a ja sam pokušavala da ga izbegnem, ali nisam mogla. Kad me je gurnuo, pala sam na druge takmičarke i to mi je ublažilo pad. Da nije bilo tako, posledice bi bile gore. Pokušavam da povežem stvari, da shvatim šta bi mogao da bude povod. Neću da ulazim u teoriju zavere, ali nešto definitivno postoji. Zasada nisam uspela da saznam koji je motiv.

Printscreen

Srpka maratonka ne veruje da je njegova najveća konkurentkinja na neki način uticala na sam incident na trci.

Neću da idem toliko daleko i da mislim da je neka od konkurentkinja to uradila. Pre trke pričala sam sa devojkom iz Bugarske Lilijanom Georgijevom, koja je na kraju pobedila u trci na 10.000 metara. Ona je i pre toga imala odlične rezultate, bila je druga na Balkanijadi, i ne vidim kako bi ona bila umešana u tako nešto. Inače, ona je izuzetno dobra i poznajem je već duže vreme. Stvarno sebe ne vidim kao neku konkurenciju, ja samo mogu da pomognem ostalim atletičarkama. Imam iskustva na pretek, a nisam opterećena rezultatima – objasnila je Olivera Jevtić.

Prema pisanju bugarskog Sportala, identifikovan je napadač na srpsku maratonku Oliveru Jevtić

Olivera je dobila informaciju da je vinovnik incidenta uhapšen, ali ne zna šta se posle toga desilo sa njim.

– Dobila sam informaciju da je priveden, to je sve što znam. Razgovarala sam sa organizatorima maratona, ni njima ništa nije jasno. Izvinili su se usvoje ime i istakli da im je taj incident pokvario ceo spektakl – zaključila je Olivera Jevtić za 24sedam.

Facebook/Sportal.bg/screenshot

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike