Oni su budućnost srpskog rukometa! MVP Dodić i najbolji defanzivac Tasić blistaju posle velikog uspeha na EP!

18.07.2022

18:42

0

Mladi srpski rukometaši presrećni zbog medalje i individualnih priznanja

Oni su budućnost srpskog rukometa! MVP Dodić i najbolji defanzivac Tasić blistaju posle velikog uspeha na EP!
Stefan Dodić - Copyright MN Press

Mladi srpski rukometaš Stefan Dodić izjavio je da je presrećan što je sa nacionalnim timomosvojio bronzanu medalju na Evropskom juniorskom prvenstvu u Portugaliji.

Srbija je došla do bronze pošto je u meču za treće mesto pobedila Švedsku 30:26, a Dodić je proglašen za najkorisnijeg igrača šampionata.

- Pre svega bih želeo da se zahvalim ljudima u Srbiji koji su nas podržavali tokom celog prvenstva i koji su nam bili vetar u leđa i u dobrim i u lošim trenucima. Hvala im na svemu. Drago mi je što smo posle 17 godina uzeli bronzanu medalju. To naravno mnogo znači za srpski rukomet, za naredne generacije koje dolaze – istakao je Dodić, pa nastavio:

- Mi smo dali sve od sebe, borili smo se za svaku loptu na terenu i bili smo kao jedna porodica. Srećan sam zbog priznanja za najkorisnijeg igrača EP i zaista mi to mnogo znači u nastavku karijere. Daje mi veću motivaciju da radim dalje i evo već jedva čekam nastavak sezone - rekao je Dodić prenosi zvanični sajt Rukometnog saveza Srbije (RSS).

Za najboljeg odbrambenog igrača šampionata proglašen je mladi srpski rukometaš Marko Tasić.

- Hvala svim ljudima u Srbiji koji su nam pružili veliku podršku tokom takmičenja i RSS, jer bez njih ne bismo bili gde smo sada. Veoma sam zadovoljan priznanjem za najboljeg odbrambenog igrača na EP koje sam dobio i to će mi biti veliki podstrek i motivacija u daljoj karijeri - istakao je Tasić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Tanjug

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike