Dejan Savić je imao taj čuveni sastanak pred finale! Ovako je legendarni selektor motivisao neponovljive do zlata za istoriju!

01.10.2022

08:54

0

Mandić podelio anegdotu

Dejan Savić je imao taj čuveni sastanak pred finale! Ovako je legendarni selektor motivisao neponovljive do zlata za istoriju!
Dejan Savić - Copyright MN Press

Ove subote javnost je šokirala informacija da će nakon decenije na čelu vaterpolo reprezentaciju Srbije napustiti Dejan Savić.

Legendarni vaterpolista, potom i selektor, podneo je neopozivu ostavku, koja je nakon nekoliko razgovora i prihvaćena.

Svi pamtimo medalje i trofeje, radosti i suze koje je doneo zajedno sa neponovljivim delfinima državi. Stvorio je tim koji je nemoguće ponoviti, zajedno su ušli u istoriju srpskog sporta kao dvostruki olimpijski šampioni, ali onda je rešio da ode.

Međutim, šta je sve Dejan Savić činio za tim i kako je motivisao igrače, poznato je samo krugu najbližih, ali jednu anegdotu, upravo sa Olimpijskih igrada u Tokiju, podelio je Dušan Mandić, i tako razgalio poštovaoce ove ekipe, ali i sporta uopšte.

- To je bila i opasnost, jer smo znali da smo mi kvalitetnija ekipa od Grčke, koja je sve iznenadilia. Igrali su fenomenalno, dva puta pobedili Mađarsku. Mi onako ispražnjeni, nakon Španije... Dejan Savić je imao taj čuveni sastanak pred finale, sa snimicima porodica, žena, devojaka, dece, gde su nam svi dali podršku. Mi smo plakali pred utakmicu, gledamo te snimke, hoćemo što pre da im se vratimo... Ali znamo kako hoćemo da im se vratimo, hoćemo da dođemo sa zlatom, a ne sa srebrom. Bila je teška utakmica, ušli smo egal, bila je borba do sredine poslednje četvrtine. Bilo je stvarno veliko emotivno pražnjenje, posebno posle toga videa, ali to mu je bio pun pogodak - kazao je tada Dušan Mandić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike