Dejan Savić više nije selektor reprezentacije Srbije! Legendo, hvala na svemu!

01.10.2022

08:24

0

Jedna era je gotova!

Dejan Savić više nije selektor reprezentacije Srbije! Legendo, hvala na svemu!
Copyright MN Press

Dejan Savić više nije selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Posle gotovo decenije pored bazena i ogromnog uspeha sa timom, Savić je odlučio da se povuče, a njegov naslednik još uvek nije poznat.

Proslavljeni srpski vaterpolista koji je i rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalnu selekciju, Dejan Savić, reprezentaciju je preuzeo krajem 2012. godine.

U proteklom periodu, Srbija je sa njim na čelu osvojila sve što je moglo da se osvoji - dva olimpijska, tri evropska i jedno svetsko zlato, šest zlatnih medalja u Svetskoj ligi, po jedno zlato u Svetskom Kupu, na Mediteranskim i Univerzitetskim igrama.

Međutim, od 2018. godine, kada je bila evropski prvak, Srbija je osvojila zlato u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama, dok na po dva vezana Evropska i Svetska prvenstva nije uspela da osvoji medalju, a tekuća, 2022. godina bila je naročito neuspešna što se medalja tiče, pošto je Srbija zauzela peto mesto na Svetskom i deveto na Evropskom prvenstvu, što je najslabiji rezultat u istoriji reprezentacije.

U kratkom saopštenju Vaterpolo saveza Srbije navodi se:

- Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada.

Legendo, puno sreće! - navodi se u saopštenju!

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike