Zlatna Ivana na Evropskom ispunila svoj san! Pored medalje, može i ovim da se pohvali (FOTO)

21.08.2022

10:42

0

Emocije savladale i Vuletu

Zlatna Ivana na Evropskom ispunila svoj san! Pored medalje, može i ovim da se pohvali (FOTO)
Ivana Vuleta - Copyright MN Press

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta osvojila je zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu u Minhenu skokom od 7,06 metara u prvoj seriji, a po povratku u domovinu, na društvenim mrežama se pohvalila da je u Nemačkoj ispunila i jedan svoj san.

Naime, Ivana je na Instagramu podelila fotografiju sa čuvenom Hajke Dreklser.

- Susret koji je obeležio ovo Evropsko prvenstvo i o kom sam maštala godinama, Hajke Dreksler. Neverovatno je koliki je uticaj imala na moj doživljaj atletike, moje želje i ambicije i kako sam posmatrajući nju, gradila svoj put do vrha - napisala je Vuleta.

Smatra se da je Dreksler jedna od najboljih skakačica u dalj svih vremena. U karijeri je osvojila dva olimpijska zlata, kao i svetska šampionka i na otvorenom i u dvorani, ali i višestruka prvakinja Evrope.

- Ona je razlog mog početka, Darija Klišina je razlog zbog kog sam voljno i ćutke podnosila poraz za porazom dugi niz juniorskih dana, na čemu sam joj neizmerno zahvalna, jer su me ti porazi pripremili za sve ono što je dolazilo. Nisam postojala u njeno vreme i nisam imala priliku da delimo mesto na startnim listama ili podijumima, ali je sasvim dovoljno uticala na mene da naša imena stoje jedno do drugog na listama najboljih ostvarenja u istoriji. Kakva čast i neopisiva sreća - navodi se u opisu srpske atletičarke.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike