Najuspešnija srpska atletičarka motivisana za Svetski šampionat: Milica Gardašević debituje

21.07.2022

13:48

0

Vuleta će biti jedna od iskusnijih na prvenstvu, ali je iskustvo motiviše

Najuspešnija srpska atletičarka motivisana za Svetski šampionat: Milica Gardašević debituje
Ivana Vuleta i Milica Gardašević - Copyright MN Press

Srpske atletičarke Ivana Vuleta (Španović) i Milica Gardašević spremne su za početak Svetskog prvenstva u američkom Judžinu, gde će nastupati u disciplini skok udalj.


Najuspešnija srpska takmičarka, Ivana Vuleta, istakla je da su pripreme za šampionat protekle sjajno.

- Sve što je bilo važno za finese u treningu, oporavak, adekvatan odmor i ishranu - imali smo na trening kampu. Veoma smo zadovoljni u kakvoj formi odlazim na ovo Svetsko prvenstvo i sigurna sam da bi rezultat iz dvorane bio realan da se ponovi i na otvorenom. Obzirom da je došlo vreme da se na startnoj listi moje ime pojavljuje kao najstarije učesnice, vreme je sve što imam - i nemam i zbog toga sam posebno motivisana. Iskustvo je jedna stvar, ide mi u prilog, ali svako takmičenje je drugačije - istakla je Ivana, te dodala:

- U Judžinu sam nastupala nekoliko puta, odnosila pobede, poznat mi je ambijent i veoma se radujem nastupu. Ova sezona je duga i zahtevna, ali su i moji apetiti - podvukla je Vuleta, preneo je Srpski atletski savez (SAS).

23-godišnja Milica Gardašević je ove sezone preskočila 6,81 metar, a u Oregonu će debitovati na Svetskom prvenstvu na otvorenom.

Kvalifikacije u skoku u dalj su na programu 23. jula od 21 čas po srednjeevropskom vremenu. U finale, koje je na programu 24. jula od 02.50 po našem vremenu, plasiraće se 12 najboljih takmičarki iz kvalifikacija.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike