To kako je naša Ivana pokradena je jedan od najvećih skandala u istoriji atletike! Pet godina od sramote na Svetskom prvenstvu (VIDEO)

11.08.2022

13:10

0

Autor: G. F.

Španovićeva preskočila sedam metara, a sudije izmerile 6.91 jer joj se otkačio broj sa leđa

To kako je naša Ivana pokradena je jedan od najvećih skandala u istoriji atletike! Pet godina od sramote na Svetskom prvenstvu (VIDEO)
Ivana - Copyright Pritnscreen

Nije da nismo navikli na nepravde kada su naši sportisti u pitanju. Bilo ih je vala u svim sportovima, a jedna od žešćih desila se pre tačno pet godina.

Tog 11. avgusta 2017. godine Srbija je bila prikovana uz televizore i navijala za Ivanu Španović na Svetskom prvenstvu. Sve je išlo kako treba, videlo se da naša najbolja atletičarka ima sve što je potrebno za zlatnu medalju.

Svi su to znali, svi su to videli i samo se čekalo da "odleti" najdalje od svih. Čekalo i dočekalo. Zaltetela se Ivana, skočila i doskočila na preko sedam metara, na daljinu sasvim dovoljnu za titulu prvaka sveta.

A onda smo shvatili da nešto nije u redu i da se nešto čudno dešava tamo oko peska. Prestupa nije bilo, to je svima bilo jasno, ali kada se na semaforu pojavila dužina Ivaninog skoka od 6.91cm, niko više ništa nije razumeo.

Brzo se digla frka jer je Ivana definitivno doskočila preko linije od sedam metara, a onda je stiglo i objašnjenje sudija. Objašnjenje koje i dan danas služi samo za njihovu sramotu.

 

 

Ivani se, rekoše, otkačio broj sa leđa (!?) i ostavio trag na 6.91. Nema dileme jedan od najvećih skandala kraljice sportova. Bruka i sramota.

Uzalud je naš tim uložio žalbu, Španovićeva (tada pod tim prezimenom) takmičenje je završila na četvrtom mestu iza dve Amerikanke i Ruskinje.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike