Kakva šteta! Ivana za samo nekoliko centimetara ostala bez svetskog odličja!

25.07.2022

03:19

0

Sa šampionata sveta i dalje ima samo dve medalje

Kakva šteta! Ivana za samo nekoliko centimetara ostala bez svetskog odličja!
ivana spanovic 2003 2022 foto kaca (8) - Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Najbolja srpska atletičarka, Ivana Vuleta (Španović) nastup na Svetskom prvenstvu u skoku udalj koje je održano u američkom Judžinu, okončala je na sedmoj poziciji.

Ivana je zabeležila svoj najbolji skok dana od 6,84 u četvrtoj, koji je potom ponovila u petoj seriji, ali to nije bilo dovoljno kako bi uzela odličje. Bronzana medalja izmkla joj je za pet centimetara.

Zlato je osvojila olimpijska šampionka Nemica Malaika Mihambo sa 7,12 metara, deset centimetara kraće skočila je Nigerijka Ese Brume, za drugu poziciju, dok je Brazilka Letisija Oro Melo sa 6,89 stigla do bronze.

 

 

Nije imala Vuleta ni previše sreće na ovom takmičenju. Kao što i uvek nose otvoreni tereni, previše nepredvidivosti i promena, te se lakše dolazi do prestupa.

Odlično je Ivana izvela prvi skok, bila nadomak sedam metara, ali je bio i mali prestup. U drugoj seriji je skočila 6,67, što joj je donelo sedmo mesto.

Rizikovala je i u trećoj seriji, ali je to bio još jedan prestup. Ipak, izborila je još tri dodatna skoka, te je u četvrtom doskočila na 6,84, što joj je kasnije i donelo medalju.

Identičnu daljinu ponovila je u petom skoku, a snage za rušenje trenutnog poretka na podijumu više nije imala, te ostaje na dve medalje sa Svetskih prvenstava - bronzu je uzela u Moskvi 2013. godine i dve godine kasnije u Pekingu.

Sada se okreće novim izazovima, već sredinom avgusta čeka je Evropsko prvenstvo u Minhenu.
Druga srpska takmičarka u skoku udalj, Milica Gardašević, takmičenje je okončala u kvalifikacijma, nakon što je u sva tri skoka prestupila, te je na debiju ostala bez plasmana.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike