Brazilke prejake za naše devojke: Srpske odbojkašice ostale bez finala Lige nacija

16.07.2022

13:57

0

Autor: 24sedam

Srpska odbojkaška reprezentacija uspela da namuči velikog favorita

Brazilke prejake za naše devojke: Srpske odbojkašice ostale bez finala Lige nacija
oss4 - Copyright Odbojkaški savez Srbije

Odbojkašice Srbije poražene su u polufinalu Lige nacija u Ankari od selekcije Brazila sa 3:1 u setovima (14:25, 25:18, 26:24, 25:19)

Naša ekipa bez Tijane Bošković nije uspela da ponovi još jednu blistavu partiju kao protiv reprezentacije SAD kada su izborile prolaz među četiri najbolja tima u Ligi nacija. Početak meča bio je bajkovit. Brazilke nisu mogle da pronađu odgovor za igru naših devojaka, pa su "plave" lako došle do razlike (18:12) koju su do kraja seta znatno uvećale.

Odbojkaški savez Srbije
Ana Bjelica u napadu

U nastavku protivnice su uzvratile istom merom. Njihov blok je dobio očekivanu čvrstinu, dok je na drugoj strani prijem servisa oslabio, što je zajedno u zbiru brazilkama donelo ubedljivih 25:18.

Velika borba bila je viđena u trećem setu, mada je izgledalo da se razvija po scenariju prvog. Srpkinje su dominirale, brzo došle do 7:2, pa 14:8, da bi brazil serijom na servis Karol počeo da topi tu prednost. Uprkos lošijem izdanju u završnici seta, naše su imale svoju šansu da povedu sa 2:1 u setovima, ali kako ih nisu koristili bilo je logično da za to budu kažnjene od tako iskusne protivničke ekipe.

Odbojkaški savez Srbije
Sara Lozo u napadu

Gubitak seta nije obespokojio "plave". U četvrtom su došle do mirnog prijema, igralo se poen za poen, a odbrane su dominirale na obe strane mreže. U tom ratu nerava prvo su popustile naše. Brazil je stigao do 12:9, a kod 15:11 pitanje pobednika nije više postojalo. Brazilke su dodale gas i mirno privele meč kraju, pa će tako i treći put za redom igrati u finalu Lige nacija. 

U drugom polufinalu večeras od 17.30 sastaju se Turska i Italija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike