Srbi su rođeni da budu NFL šampioni! Amerikanac objasnio zašto lovci na talente treba da krenu ka Srbiji

14.07.2022

08:23

0

Autor: 24sedam

Srbi dominiraju u nekoliko sportova, kaže Nejt Džouns

Srbi su rođeni da budu NFL šampioni! Amerikanac objasnio zašto lovci na talente treba da krenu ka Srbiji
Tan2022-1-31_42829927_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Američki košarkaški agent Nejt Džouns koji radi za "GoodwinSports", kuću koja zastupa prvu zvezdu Portlanda Demijana Lilarda, dao je preko društvenih mreža savet NFL lovcima na talente da svoje buduće kvotebekove traže u Srbiji. 

Obrazloživši svoju ideju u nekoliko reči, Džouns je istakao da budući šampioni iz Srbije zaslužuju pažnju na osnovu minulog rada bivših i sadašnjih asova: 

- Srbi dominiraju u nekoliko sportova. Možda će se sledeće desiti to da će ljudi će početi da ih regrutuju za američki fudbal. Pretpostavljam da sa pravim trenerom, tamo postoji nekoliko potencijalnih profesionalnih "Ol-pro" kvotebekova u Srbiji - napisao je Džouns.

 

 

- Veliki, vešti momci sa odličnom koordinacijom ruku i očiju su upravo prikladni za kvoterbekove. Trebalo bi da se oblikuju u ranijem uzrastu. To je kao i sa visokim košarkašima iz zapadne Afrike koji nisu odrasli igrajući košarku, ali su završili kao profesionalci.

Džouns, dakle, veruje da trenutno u Srbiji rastu takvi kvoterbekovi koji bi mogli dadominiraju u NFL, pa čak i da zaigraju na "Pro Boulu" koji je pandan košarkaškom "Ol staru".

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike