Kod Jokića stiže Bobijev prijatelj, Denver je ozbiljan sa pojačanjima, hoće iskorak

13.07.2022

07:30

0

Vrlo zanimljivo pojačanje Nagetsa

Kod Jokića stiže Bobijev prijatelj, Denver je ozbiljan sa pojačanjima, hoće iskorak
deandre džordan zakucavanje - Copyright Profimedia

Nikola Jokić je konačno dobio pojačanje u reketu: Denver je doveo Deandrea Džordana! Iskusni centar će biti prva zamena za dvostrukog uzastopnog MVP-a.

Džordan je potpisao jednogodišnji ugovor za veteranski minimum, a Denver konačno ima "dubinu" u rosteru koja može da pomogne napadačkom triju tima, koji čine – Jokić, Džamal Marej i Majkl Porter Džunior.

 

 

Novi GM je to predstavio kao svoj prvi cilj i to se ispunjava. Došao je Kentavijus Kaldvel-Poup, jedan od boljih defanzivaca lige kad igra kako ume, pa onda Brus Braun za ispod cene, a produžen je i Dejvon Rid.

Svi oni su vrlo raznovrsni u odbrani, dok bi Džordan trebalo da pomogne u reketu. Ipak, ovaj veteran dolazi iz najslabije sezone do sada, u kojoj je postizao 4,3 poena i 5,5 skokova za 13 minuta po meču.

Ovaj 33-godišnji centar je draftovan 2008. i prvih 10 sezona je proveo u Klipersima, posle čega je menjao timove. Igrao je za Dalas i Njujork, pa je dve godine proveo u Bruklinu, a onda je prošle sezone bio u Klipersima i Filadelfiji.

On je svojevremeno bio učesnik Ol-stara 2017. godine, član idealne petroke lige godinu dana pre toga, a dva puta se našao u idealnom timu NBA defanzivaca. Na Olimpijskim igrama 2016. godine je bio član tima SAD koji je osvojio zlatnu medalju. Tada su Amerikanci u finalu pobedili Srbiju, za koju je igrao Jokić.

Džordan se inače odavno zbližio sa Bobanom Marjanovićem, a njihovo prijateljstvo je dobro dokumentovano.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike