Zlatna Srpkinja uvučena u skandal ni kriva ni dužna! Od libanske šampionke traženo da izgubi protiv Nikoline Nišavić?

31.03.2022

15:35

0

Autor: 24sedam

Naša džudistkinja osvojila Kup Evrope u Atini

Zlatna Srpkinja uvučena u skandal ni kriva ni dužna! Od libanske šampionke traženo da izgubi protiv Nikoline Nišavić?
Screenshot 2022-03-31 at 17.00.17 - Copyright Promo/Džudo savez Srbije

Mlada reprezentativka Srbije Nikolina Nišavić trijumfovala je na Evropskom džudo kupu za juniore u Atini. Pre tri dana, mlada srpska takmičarka se u konkurenciji do 52 kilograma okitila najsjajsnijim odličjem, pošto je u velikom finalu bila je bolja od Britanke Tejtum Kin.

Ipak, iz Libana stižu vesti koje bi mogle da bace malu mrlju na sjajan rezultat talentovane Srpkinje, pošto su pojedini tamnošnji mediji preneli informaciju da je njihova šampionka Akvilina Al Čajeb morala da izgubi od naše takmičarke, kako bi u narednom kolu izbegla duel sa takmičarkom iz Izraela.

Libanka je u Atinu stigla kao zlatna na arapskom prvenstvu koje je održano u Jordanu, a prvu borbu u grčkoj prestonici imala je sa našom Kristinom, koju je savladala prošle godine na kadetskom evropskom kupu u Bukureštu.

Portal LBCI je došao do informacije da je libanski džudo savez navodno tražio od Akviline da izgubi meč od srpske takmičarke, jer je u narednom kolu očekivao duel sa predstavnicom Izraela, protiv koje nije mogla da se takmiči jer bi to značilo priznavanje izraelske države.

Odustajanje od duela sa Srpkinjom nije dolazilo u obzir jer joj je u tom slučaju, prema pravilima Međunarodne džudo federacije, pretila suspenzija koja bi mogla i da joj okonča karijeru.

Zbog toga je poraz bio najbezbolnija opcija da ispoštuje stav Libana, a predsednik tamnošnjeg džudo saveza Fransoa Sad, koji je bio na licu mesta, sve nazvao lošom srećom.

- Nije bio naš dan na evropskom kupu u Atini. Bila je to sjajna borba, ali loša sreća. Bez obzira šta se desilo, uvek učimo iz svojih grešaka i nikada ne odustajemo – napisao je na svom Fejsbuk profilu Sad.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike