Zvezda dobila pojačanje u stručnom štabu: Bivši prvotimac preuzeo omladince, ima najviše ambicije

07.06.2022

09:43

0

Glavni cilj je proizvodnja igrača, ali titula je uvek na meti

Zvezda dobila pojačanje u stručnom štabu: Bivši prvotimac preuzeo omladince, ima najviše ambicije
540x_rendula 850 - Copyright FK Crvena zvezda

Nekadašnji prvotimac Crvene zvezde – Zoran Rendulić, imenovan je za novog šefa stručnog štaba omladinske selekcije crveno-belih.

Rendulić je potpisao ugovor na stadionu "Rajko Mitić" i odmah otkrio koliko je uzbuđen što se vratio u klub koji voli.

-Moram da priznam da sam uzbuđeniji sad, nego kada sam 2015. godine došao na isto ovo mesto i moram priznati da se Zvezda od tada dosta promenila, naravno u pozitivnom smislu. Sve ovde izgleda kao pravi moderni evropski klub. Prve impresije su mi stvarno iskrene sa svih strana. Super sam prihvaćen i vlada pozitivna energija, što mi daje dodatnu satisfakciju za moju ideju i rad koji mi predstoji – rekao je Rendulić.

Istakao je nekadašnji fudbaler crveno-belih da je upoznat sa sistemom, i napomenuo da nema boljeg mesta za napredovanje od Crvene zvezde.

-Volim da radim pod pritiskom i znam kako funkcioniše Zvezda. Upoznat sam dobro kakav je sistem u klubu, tako da mi neće trebati vremena za privikavanje. Ideje su nam iste. Imam dosta prijatelja ovde, kako u Omladinskoj školi, tako i u prvom timu i siguran sam da neće biti problema ni u međuljudskim odnosima, ni u nekim drugim stvarima. Došao sam ovde da napredujem, a siguran sam da nema boljeg mesta na svetu za napredovanje od Crvene zvezde. Imam saradnike oko sebe, i u Omladinskoj školi, ali i u Grafičaru koji će mi pružiti podršku. Uz njih ću usavršiti svoje trenersko iskustvo.

Titula je uvek cilj, ne beži novi trener od toga, ali napominje da je bitniji razvoj mladih talenata koji će jednog dana obući crveno-beli dres u seniorskom fudbalu.

- Znao sam od prvog dana da je u svim selekcijama Zvezde prioritet da se osvoji titula. U razgovoru sa ljudima iz Omladinske škole, naravno da je mnogo bitnije da veliki broj mladih igrača bude u prvom timu Zvezde. Meni će prvi cilj biti da možda već i na polusezoni nekoliko mladih igrača ode direktno na pripreme sa prvim timom. Takođe plan je i da što više mladih igrača ode u prvi tim Grafičara, gde će se postepeno razvijati. To je neki prvi cilj, a samim tim ću i ja da rastem kao trener.

Dotakao se novi strateg omladinaca i igračkog kadra, ali i istakao da mnogo njih poznaje iz reprezentacije.

-Dosta igrača poznajem, pogotovo 2004. godište, jer sam bio prvi asistent pomoćnik u reprezentaciji. Mnogo momaka iz generacije 2005. takođe poznajem, pogotovo one koji igraju za reprezentaciju. Moram da priznam da ostale igrače nisam toliko pratio jer sam bio zauzet u seniorskom fudbalu. Imaću dosta vremena da se sa saradnicima bolje upoznam o svemu. Njima verujem 200 posto i verujem da neće biti problema.

Zoran Rendulić je rođen 22. maja 1984. godine. Seniorsku fudbalsku karijeru započeo je u Radu. Igrao je za veliki broj klubova, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu, a od 2015. do 2017. godine nosio je dres Crvene zvezde. U svom igračkom mandatu u crveno-belom dresu uspeo je da osvoji i titulu šampiona države. Nakon angažmana u Čukaričkom, 2018. godine je završio igračku karijeru, a nakon toga se oprobao i u trenerskim vodama.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike