Izbegnuta je sudarčina na kraju! Lekler kreće sa pola u rodnom gradu (FOTO)

28.05.2022

16:04

0

Autor: 24sedam

U prethodnoj trci slavio je branilac titule Ferstapen

Izbegnuta je sudarčina na kraju! Lekler kreće sa pola u rodnom gradu (FOTO)
Tan2022-5-28_162433437_0 - Copyright Tanjug/AP Photo/Daniel Cole

Vozač Ferarija Šarl Lekler osvojio je pol poziciju za trku za Veliku nagradu Monaka u šampionatu Formule 1. Pilot Skuderije je imao vreme od 1:11.376, a iza njega će startovati timski kolega Karlos Sainc Junior koji je imao zaostatak od 0.225.

Iz drugog reda startovaće dvojac Red Bula, Serhio Perez, kao i branilac titule Maks Ferstapen.U prvih deset biće i Lando Noris, Džordž Rasel, Fernando Alonso, Luis Hamilton, Sebastijan Fetel i Esteban Okon.

Kvalifikacije u Kneževini je obeležio i incident. U poslednjem krugu, Perezu je pobegao zadnji kraj pred ulazak u tunel, na njega je naleteo Sainc, koji ga je spazio u poslednjem trenutku. Na sreću, izbegnut je teži udar.

 

Nedeljna trka je na programu od 15 sati.

Uoči jedne od najpoznatijih trka u "najbržem cirkusu" na prvom mestu u generalnom plasmanu je Ferstapen sa 110 bodova, a slede Lekler i Perez sa 104, odnosno 85.

Tanjug/AP Photo/Daniel Cole
 

Ovo je sedma trka u sezoni, a u prethodnim su pobeđivali Lekler i Ferstapen. Holanđanin je slavio u Saudijskoj Arabiji, Italiji (Emilija Romanja), Sjedinjenim Američkim Državama (Majami) i u Španiji. Lekler je pobedio u Australiji i Bahreinu.

U nedelju će Lekler imati priliku da pobedi u rodnom gradu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike