Spektakl za kraj - Novi Beograd, posle peteraca u Kragujevcu, uzeo istorijsku titulu!

21.05.2022

19:13

0

Autor: 24sedam

Veliki uspeh ekipe Igora Milanovića

Spektakl za kraj - Novi Beograd, posle peteraca u Kragujevcu, uzeo istorijsku titulu!
radnkg-nbg-169 - Copyright MN Press

Vaterpolisti Novog Beograda osvojili su prvu titulu šampiona Srbije od osnivanja kluba. Posle pobede u prvom meču na svom bazenu 17:9, Novobeograđani su slavili i u revanšu u Kragujevcu, posle boljeg izvođenja peteraca 17:15, nakon što je po završetku četvrte četvrtine rezultat bio izjednačen 14:14.

Ekipa Igora Milanovića je tako posle osvajanja pehara u Regionalnoj ligi, stigla do trofeja i u domaćem prvenstvu i tako dokazala da je najbolja u Srbiji. Reklo bi se potpuno zasluženo, ako se u obzir uzme podatak da je ovo bio sedmi trijumf Novog Beograda u devetom duelu sa Radničkim ove sezone.

Izuzetno uzbudljiv meč odigran je u Kragujevcu. Radnički je na startu igrao bolje, stekao je prednost od dva gola (3:1) i to mu je omogućilo da diktira tempo. Kragujevčani su na golu imali i veoma raspoloženog Lazara Dobožanova, koji je u tim trenucima davao dodatnu sigurnost dobroj odbrani domaćih.

Najveću prednost od tri gola razlike (8:5) Radnički je stekao polovinom treće deonice kada je posle isključenja Draška Gogova, igrača više u bazenu na pravi način iskoristio Nikola Lukić. Međutim, od tog momenta su Novobeograđani zaigrali mnogo angažovanije. Uspeli su da dođu do izjednačenja, a potom i golovima Dušana Mandića stignu i do prvog vođstva na meču.

Ušlo se u neizvesnu završnicu, a prava drama je viđena u poslednjih nekoliko sekundi. Prvo je Đorđe Vučinić iskoristio situaciju sa igračem više i tri sekunde pre kraja doneo vođstvo, da bi samo sekund pre isteka 32. minuta Stefan Branković uspeo da loptu ćušne u mrežu i meč odvede u peterce.

Veliki ulog kao da je okovao ruke Kragujevčanima koji su promašili čak četiri penala, pa je Novi Beograd preciznim šutevima Strahinje Rašovića, Dušana Mandića i Radomira Drašovića overio veliki trijumf.

Novobeograđani su ravnopravno raspodelili golgeterski učinak, pa su se po dva puta u listu strelaca upisali Angelos Valhopulos, Strahinja Rašović, Dušan Mandić, Nikola Jakšić i Radomir Drašović, dok su kod Kragujevčana najefikasniji bili Filip Janković i Nikola Lukić sa po tri gola.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike