Dokle sve ovo ide? Ruse i Beloruse biju bez milosti, MOK odlučio da im zabrani i GLEDANJE Olimpijskih igara

18.05.2022

05:59

0

Autor: 24sedam

Dve države isključene iz tendera za televizijska prava

Dokle sve ovo ide? Ruse i Beloruse biju bez milosti, MOK odlučio da im zabrani i GLEDANJE Olimpijskih igara
profimedia-0669350712 - Copyright Profimedia

Ne treba mešati sport i politiku, ko to uradi biće strogo kažnjen. Važi ovo za najveći broj slučajeva, ali ne i za aktuelnu situaciju na relaciji Rusija - Ukrajina.

Tu je politika umešana do srži. Najpre i najbolje se to vidi po suspenzijama svih mogućih ruskih i beloruskih reprezentacija, klubova, pa i samih sportista sa takmičenja.

Ali tu udarci koje dobijaju ove dve drave ne prestaju. Naprotiv! U toku je neka vrsta kampanje da se po njima bije iz svih mogućih oružja. Odatle i nova vest koja zaista nema nikakve veze sa zdravim razumom.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) odlučio je da Rusima i Belorusima uskrati pravo gledanja Olimpijskih igara. I to sledeće dve smotre najboljih sportista na svetu!

Dve pomenute države jednostavno su isključene iz tendera za televizijska prava, a zaključno sa 25. aprilom prihvaćene su sve prijave televizija koje žele svojim gledaocima da pruže mogućnost da prate najbolje sportiste na svetu u direktnim ili odloženim prenosima.

Za predstojeća olimpijska takmičenja televizijska prava odavno su kupljena, pa se ova odluka odnosi na ZOI u Milanu 2026. godine i LOI u Los Anđelesu dve godine kasnije. 

Ostaje samo nada da će se do 2026. godine sve srediti i smiriti i da će sportisti, ali i oni koji uživaju gledajući sport moći da se prepuste tom zadovoljstvu na celom svetu.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike