Zaharova: Ima li šta gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom?! Rađaju se bolesna deca, razboleli se i vojnici NATO-a!

10.05.2022

06:09

0

Autor: J.S.J.

Ona je u intervjuu za banjalučku ATV rekla da nisu nastradali samo Srbi, da su nastradali i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu

Zaharova: Ima li šta gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom?!  Rađaju se bolesna deca, razboleli se i vojnici NATO-a!
Marija Zaharova - Copyright Profimedia

Šta je gore od bombardovanja Beograda osiromašenim uranijumom, zemlja je bila otrovana mnogo godina, i do deset godina, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.


Ona je u intervjuu za banjalučku ATV rekla da nisu nastradali samo Srbi, da su nastradali i vojnici NATO-a, većinom Italijani, koji već dugo godina ne mogu da dobiju odštetu.

-Niko im ništa nije govorio, a zatim su se razboleli od onkoloških bolesti - rekla je Zaharova.

Dodala je da se zbog bombardovanja osiromašenim uranijumom rađaju bolesna deca, da je zaražena hrana i zemlja.
Profimedia
 

 

-I nema nikakvih vapaja javnosti, javnih pobuna pravnih organizacija, koji bi davali grantove od strane Evropske Unije za rešavanje ovih ili onih problema, kako isplaćivati ljudima odštetu, kako lečiti ljude i tako dalje. Nikakve „Andželine Žoli“ ne lete u Beograd i ne drže za ruku decu koja se rađaju bolesna jer su im roditelji bili otrovani. To nije zanimljivo, toga nema - rekla je Zaharova, aludirajući na nedavnu posetu Anđeline Džoli Ukrajini.

Zaharova i ruski zuvaničnici često komenatrišu bombardovanje Srbije od strane NATO-a, kao i poređenje situacije u Ukrajini i Rusiji sa Kosovom, Tako je Zahrova nedavno izjavila da je NATO jželeo da uništi SR Jugoslaviju tokom bombardovanja 1999. godine, dok Rusija u Ukrajini sprovodi specijalnu vojnu operaciju koja ima odbrambeni cilj, izjavila je danas za Tanjug portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.

Zaharova je tako prokomentarisala činjenicu mnogi analitičari porede Putinove argumente i vojnu strategiju u Ukrajini sa onom koju je NATO koristio tokom napada na Jugoslaviju.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/ATV

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike