Novakov drug šokirao Britaniju i usprotivio se zabrani za Ruse i Beloruse! Neverovatan udarac za Vimbldon!

02.05.2022

06:31

0

Kategorična osuda stiže od "njihovog"

Novakov drug šokirao Britaniju i usprotivio se zabrani za Ruse i Beloruse! Neverovatan udarac za Vimbldon!
Novak Đoković i Endi Mari - Copyright AP photo

Nakon što je najprestižniji teniski turnir u sezoni, Vimbldon, doneo i konačnu odluku da uvede sankcije ruskim i beloruskim sportistima, te im zabrani učešće zbog aktuelne situacije između Rusije i Ukrajine, redom su se oglašavala velika teniska imena.

Najpre je najbolji teniser sveta, Novak Đoković osudio odluku domaćina, zatim je isto učinio i Rafael Nadal, a sada i Endi Mari.

Britanac je svojoj državi doneo najveći uspeh u skorijoj istoriji tenisa, kako osvajanjem Vimbldona, tako i slavljem na Olimpijskim igrama i to upravo u Londonu, ali je i ovog puta zauzeo stranu, pravde.

- Ne podržavam zabranu igrača. Smernice Vlade Velike Britanije nisu bile od pomoći - kazao je Mari, koji se trenutno nalazi u Madridu gde ga očekuje duel sa Dominikom Timom u prvom kolu mastersa, te dodao:

- Moje razumevanje smernica je bilo da Rusi i Belorusi mogu da igraju ako potpišu izjavu da su protiv rata i ruskog režima. Nisam siguran koliko bih se osećao prijatno da se nešto desi nekom od igrača ili njihovim porodicama - naveo je Škot, aludirajući na eventualno potpisivanje formulara koji je prvobitno bio uslov za Ruse i Beloruse na Vimbldonu.

Ni tu nije stao, već se dotakao i druge strane, ukrajinske.

- Mislim da nema pravog odgovora. Razgovarao sam sa nekim ruskim igračima, ali sam razgovarao i sa nekim ukrajinskim teniserima. Žao mi je zbog igrača kojima nije dozvoljeno da igraju i to shvatam, to im definitivno ne izgleda fer. Ipak, znam i neke ljude koji rade na Vimbldonu i znam u kakvoj su situaciji bili pri donošenju ovakve odluke - naglasio je Mari.

Na kraju, Mari je podvukao da ne podržava niti jednu niti drugu stranu u svemu ovome, ali da saoseća sa igračima i narodom koji pati.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike