Hamiltonu preti zabrana nastupa! Još jedan "cirkus" u Formuli 1

13.05.2022

14:31

0

Britanac pisao molbu, ali se čeka odluka FIA

Hamiltonu preti zabrana nastupa! Još jedan "cirkus" u Formuli 1
Tan2021-12-12_163047970_0 - Copyright Tanjug/AP

Britanskom vozaču Formule 1 Luisu Hamiltonu, preti zabrana takmičenja na trci za Veliku nagradu Monaka, ukoliko ne postupi prema pravilima.

Naime, zvaničnici razmatraju zabranu takmičenja velikom šampionu zbog nakita koji ima na sebi, a koji nije dozvoljen prema FIA pravilima.

Kako prenose inostrani mediji, Britanac je pisao molbu organizatorima da promene pravila o nakitu, naročito permanentnom, ali će strahovati do same trke, koja je na programu 29. maja.

- Mislim da je nepotrebno uopšte baviti se ovim. Ja sam ovde kako bih bio saveznik ovog sporta. Imamo veće probleme sa kojima moramo da se borimo - kazao je Hamilton.

On se na pres konferenciji pojavio sa osam prstenova, tri sata, četiri ogrlice i dve minđuše, a istakao je kako ne može da ukloni sve svoje minđuše, među kojima i onu u nosu, koje nosi i u bolidu.

- Skinuo je minđuše, ali ne može da izvadi pirsing iz nosa i mislilo se da će proći kroz manju medicinsku proceduru kako bi to uradio. Međutim, sada, nakon što je dobio dve trke 'fore' (Majami i Barselona), da to neće uraditi. On to ne želi i ne misli da je nešto sa čime bi FIA trebalo da se bavi, tako da izgleda da se rat između Hamiltona i FIA nastavlja - naveo je novinar Skaj sporta, Ted Kravic.

Novinar ne isključuje mogućnost da FIA promeni pravila.

- Hamilton je rekao da će platiti sve kazne koje dobije, ali nije tako jednostavno. Ako FIA odluči, oni mogu da zabrane Hamiltonu da uopšte izađe iz pit-lejna na početku treninga u petak. Zbog toga ova situacija može da postane izuzetno gadna za trku do dve - dodao je Kravic.

Velika nagrada Monaka se vozi 29. maja.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike