Orlovima ostalo drugo poluvreme okršaja sa Slovencima: Najvažnijih 60 minuta do šampionata sveta

16.04.2022

08:07

0

Revanš utakmica na programu je danas od 18 sati u kraguejvačkoj hali Jezero

Orlovima ostalo drugo poluvreme okršaja sa Slovencima: Najvažnijih 60 minuta do šampionata sveta
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometaše Srbije deli samo 60 minuta do plasmana na Svetsko prvenstvo koje će se 2023. godine održati u Poljskoj i Švedskoj.

Izabranici Tonija Đerone su u prvom susretu baraža, bili bolji od nacionalnog tima Slovenije, a u Celju su slavili sa 34:31, a danas ih čeka revanš. Susret u Kragujevcu će se igrati od 18 sati, a domaćin će nakon iznenađenja u Sloveniji, sada imati nešto lakši posao.

Ipak, selektor Toni Đerona, oprezno dočekuje ovaj okršaj.

- Kao što sam istakao posle prvog meča, dobro je što smo ostvarili pobedu u Celju, ali napravili bismo grešku ako bismo pomislili da smo se tom pobedom kvalifikovali na Svetsko prvenstvo. Očekuje nas još jedan meč kome moramo da pristupimo na isti način na koji smo pristupili u Celju. Ja uopšte ne razmišljam o rezultatu postignutom u prvoj utakmici. Najvažnije je da smo pokazali da možemo da igramo na visokom nivou i jedina prednost koju ćemo imati sada je prednost naše publike. Slovenija je ekipa sa velikim brojem iskusnih igrača i očekujem da ćemo morati da igramo na istom nivou ako želimo da idemo na Svetsko prvenstvo - rekao je selektor Toni Đerona.

Kapiten Srbije, Nemanja Ilić navodi da je susret u Celju već arhiviran.

- Očekujemo još teži meč. Samim tim što smo pobedili u Celju, Slovenija će doći još spremnija, ali naravno da ne sumnjamo u naše kvalitete. U Sloveniji smo verovali u to što smo radili i na kraju smo uspeli da izađemo kao pobednici iz tog duela. Pobedili smo sa razlikom od tri gola, ali u svlačionici posle utakmice čestitali smo jedni drugima i odmah zaboravili na meč i na prednost koju imamo. Igraćemo kao da je prva utakmica i igraćemo na pobedu -rekao je Ilić i pozvao publiku da ih podrži u izuzetno važnom meču.

Srednji bek, Lazar Kukić je bio sjajan u prvom susretu, a smatra da Srbija mora da odigra na istom nivou ukoliko želi plasman, jer se Slovenci nisu predali.

- Prva utakmica je bila samo prvo poluvreme, nastavak je u našoj zemlji, u Kragujevcu. Stvarno očekujem da ćemo imati ogromnu podršku i da ćemo je iskoristiti na najbolji mogući način. Odigrali smo izuzetnu utakmicu u Celju, ali to nam je samo dokaz da možemo da igramo sa najboljim ekipama na svetu. Mislim da je samo treba da ponovimo igru iz prve utakmice, da pokažemo borbenost i zajedništvo. Svi znamo da posedujemo ogroman kvalitet i da to nije sporno. Nadam se još jednoj pobedi i plasmanu na Svetsko prvenstvo - rekao je Kukić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike