Novi Beograd i Jug napadaju trofej Regionalne lige, ali Radnički je pokazao kako se postaje šampion, a tu je i Jadran

02.04.2022

09:20

0

Tokom vikenda igraće se završni turnir regiona

Novi Beograd i Jug napadaju trofej Regionalne lige, ali Radnički je pokazao kako se postaje šampion, a tu je i Jadran
viber_image_2021-12-28_20-21-34-578 - Copyright 24sedam/Danilo Krša

U Beogradu će se tokom predstojećeg vikenda održati fajnal for Regioanlnog turnira u vaterpolu, a u konkurenciji za trofej su domaćin, Novi Beograd, branilac titule, kragujevački Radnički, Jadran iz Splita i jedna od najtrofejnijih ekipa u ovom sportu, dubrovački Jug.

Utakmice će se igrati na bazenu "11. April", tokom subote i nedelje, a ove četiri ekipe do plasmana su stigle nakon tri turnira.

Radnički u odbranu titule kreće polufinalnim susretom i to sa Novim Beogradom, drugi polufinalni par čine Jug i Jadran. U nedelju, meč za treće mesto igraće se od 17 sati, dok je finale od 20.30.

Dubrovčani su najtrofejniji tim ovog takmičenja, sa četiti trofeja.

– Na završni turnir ulazimo s ambicijama da odbranimo trofej. Biće jako teško, kao i prošle sezone, čak ove godine za nijansu jači turnir. Poznato je da je teže braniti nego osvajati trofej, ali to nas neće poremetiti. Kao prošlogodišnji osvajači imamo pravo da se nadamo novom peharu i daćemo sve od sebe da ga ponovo podignemo – rekao je kapiten Radničkog, Filip Janković i nastavio:

– Sada smo zreliji i iskusniji nego prošle sezone, a pritom pojačani Ćukom i Vrlićem, dvojicom igrača koji znaju kako se osvaja Jadranska liga. Prošle godine smo videli kako se to radi i sada je na nama da to ponovimo – rekao je Janković.

Radnički i Novi Beograd sastajali su se pet puta ove sezone i trenutno je tri:dva za Novobeogradski sastav.

– U svakoj utakmici sa Novim Beogradom smo bili egal, izuzev prve dve. Jako dobro se poznajemo i mislim da će presuditi veći voljni momenat, koji kod nas sigurno neće manjkati što smo pokazivali uvek do sada u tim polufinalnim i finalnim okršajima, u kojima smo možda i najjači – rekao je Janković i naveo da je njegova ekipa podigla formu:

– Sve je otvoreno, mislim da su ujednačene šanse i ne bih nikoga izdvajao, čak ni Novi Beograd koji ima blagu prednost domaćeg bazena. Nema izrazitog favorita. Svi timovi su kvalitetni, igraju u Ligi šampiona i sasvim sigurno je pred nama veliki spektakl vaterpola u kome svašta može da se dogodi – zaključio je Janković.

Kapiten Novog Beograda, Dušan Mandić, smatra da se ove ekipe dobro poznaju.

– Dobro poznajemo Radnički, jer smo se ove sezone mnogo puta sastajali sa njima. U tim duelima igrali smo promenljivo, sa više i manje uspeha, a ovaj meč svakako da ima ogromnu važnost za obe ekipe – naveo je Mandić i dodaje:

– Poraz koji smo doživeli u Ligi šampiona, koji je na neki način bio uvertira za ovaj finalni turnir, i nije tako loš s obzirom da nam je pokazatelj da moramo da igramo mnogo bolje i požrtvovanije, pre svega u odbrani, i da jedino na taj način možemo da se nadamo pobedi protiv bilo koje ozbiljnije ekipe. Nadam se da ća tribine biti pune i da ćemo uživati u pravom spektaklu. Verujem u svoj tim i mislim da možemo da dođemo do titule – zaključio je Mandić.

Dubrovački Jug je propustio šansu da obezbedi domaćinstvo porazom od Radničkog, a uoči fajnal fora, govorio je Maro Joković:

– Ligaški deo je protekao pomalo iznenađujuće sa naše strane. Imali smo priliku da budemo prvi, ali, sve u svemu, na kraju možemo biti zadovoljni pruženim partijama i drugim mjestom. Kad je reč o finalnom turniru, smatram da je sve otvoreno. Liga se pokazala kao vrlo jaka, neizvesna, svako svakog može pobediti i ući u finale. Mi smo neke utakmice u ligi iskoristili za uigravanje mladih igrača koji su obravdali poverenje i pokazali da možemo da računamo na njih.

O duelu dva najveća hrvatska rivala, govorio je i Anđelo Šetka, kapiten Splićana.

– Regionalna liga ove sezone je bila izuzetno teško i ujednačeno takmičenje. Pokazalo se to i u konačnom plasmanu. Razlike u osvojenim bodovima prva četiri kluba su vrlo male. U ligi je učestvovalo i mnogo ekipa koje imaju visok kvalitet, a ovaj put nisu došle do fajnal-fora. Bilo je mnogo odličnih utakmica, takmičenje je bilo teško, posebno zbog toga što se igralo po turnirskom sistemu. Nije bilo mnogo vremena adekvatnu pripremu utakmica, za analiziranje protivnika. Sve u svemu, možemo biti zadovoljni plasmanom. Kad je o finalnom turniru, blagu prednost ima domaćin, Novi Beograd. Sve četiri ekipe su jako dobre, mislim da je svaka u stanju doći do vrha – poručio je igrač Splita, Anđelo Šetka.

Ulaznice

Ulaznice za mečeve Fajnal-fora prodavaće se na blagajni bazena “11. april”. Za duele u polufinalu, ulaznice koštaju od 200 do 500 dinara, a za finalni meč potrebno je izdvojiti od 300 do 600 dinara.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike