Udariće Srbi na Hrvate! Novi Beograd i Radnički u poteri za titulom

31.03.2022

08:19

0

Autor: 24sedam

Završni turnir regionalne vaterpolo lige u subotu i nedelju u Beogradu

Udariće Srbi na Hrvate! Novi Beograd i Radnički u poteri za titulom
20211228vmMandic2 - Copyright MN Press

Ovo se čekalo cele sezone. Regionalna vaterpolo liga dobiće novog šampiona. Naravno pod uslovom da Radnički ne odbrani tron.

Završni turnir regionalne vaterpolo lige biće održan ovog vikenda u Beogradu, a posle 12 kola koja su odigrana kroz izuzetno naporan turnirski sistem, za titulu će se boriti Novi Beograd, dubrovački Jug, splitski Jadran i branilac titule kragujevački Radnički.

Domaćini F4 su Novobeograđani koji su to pravo stekli osvajanjem prvog mesta na kraju ligaškog dela takmičenja, pa će se mečevi za trofej igrati na bazenu "11. april".

Sigurno je da će Srbija imati jednog finalistu, ali i da će našem klubu rival biti iz Hrvatske.

Polufinalni dueli su na programu u subotu, a sastaju se Novi Beograd - Radnički (18.00) i Jug - Jadran (20.15). Finale se igra u nedelju od 20.30 sati.

VK Novi Beograd/Đorđe Kostić
 

- Priželjkivali smo da budemo organizatori ovog turnira, a to smo rezultatima i ostvarili. Organizaciono smo potpuno spremni i siguran sam da ćemo se pokazati kao dobri domaćini. Na turniru su četiri najbolje ekipe u regionu, a to su ujedno i timovi koji su najviše pokazali ove sezone - izjavio je sportski direktor Novog Beograda Slobodan Soro.

U dosadašnjem delu sezone važnije utakmice nije bilo, pa će i pristup meču biti takav, najavljuje kapiten Novog Beograda Dušan Mandić.

- Dobro poznajemo ekipu Radničkog, jer smo se ove sezone mnogo puta sastajali sa njima. U tim duelima igrali smo promenljivo, sa više i manje uspeha, a ovaj meč svakako da ima ogromnu važnost za obe ekipe. Nadam se da će tribine biti pune i da ćemo uživati u pravom spektaklu. Verujem u svoj tim i mislim da možemo da dođemo do titule.

Sve utakmice završnog turnira vaterpolo regionalne lige direktno će prenositi Arena sport televizija.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike