Ubica argentinskog ragbiste priznao policajcima na mađarskoj granici gde je krenuo da se sakrije

23.03.2022

13:06

0

Autor: 24sedam

Uhapšeni Francuz otkrio šta su mu bile namere u bekstvu

Ubica argentinskog ragbiste priznao policajcima na mađarskoj granici gde je krenuo da se sakrije
federiko aramburu - Copyright Profimedia

Četiri dana nakon ubistva bivšeg ragbista Federika Martina Aramburua u Parizu, glavni osumnjičeni uhapšen je u Mađarskoj.

Francuz Loik Le Priol uhapšen je u Zohonju, na mađarsko-ukrajinskoj granici, gde je pokušao da stigne do ratom zahvaćenih prostora kako bi izbegao pravcu.

Njegov indetitet očigledno je bio prijavljen evropskim policijskim službama, pa je u rutinskoj kontroli uhapšen. Mađarska policija je tim povodom poručila:

- Francuski državljanin nameravao je da napusti zemlju na graničnom prelazu Zahonji 22. marta 2022. godine u 20.15 časova. Policijska istraga je utvrdila da je muškarac bio na poternici i da su francuske vlasti izdale evropski nalog za hapšenje zbog ubistva. Policija Zahonija je uhapsila čoveka, odvela ga u policijsku stanicu i privela - poručili su Mađari:

- Iz njegovog automobila zaplenjena su tri noža. Stranac je rekao policiji da je prošao vojnu obuku i da bi otišao u Ukrajinu da se bori. Policija je zaplenila tri noža u automobilu muškarca, zbog čega je podneta krivična prijava za posedovanje predmeta opasnog po javnu bezbednost.

 

 

Argentinski ragbista ubijen je u Parizu iz zasad nepoznatih razloga. Policija je brzo ušla u trag osumnjičenima, pa je pre Le Priola uhapsila njegovu devojku koja je pomagao njemu i još jednoj osobi u bekstvu.

Obojica sumnjivih pripadaju eltradesničarskim organizacijama u Francuskoj.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike