Vest o svetskom rekordu u Beogradu obišao planetu! Let Rohasove u Areni zapalio i društvene mreže (VIDEO)

20.03.2022

13:01

0

Autor: 24sedam

Sjajna atletičarka iz Venecuele prva vest dana

Vest o svetskom rekordu u Beogradu obišao planetu! Let Rohasove u Areni zapalio i društvene mreže (VIDEO)
rohas - Copyright Tanjug/AP

Skokom u šestoj seriji Venecuelanka Julimar Rohas postala je vest dana u celom svetu.

Svi veliki mediji i mreže prenose da je sjajna troskokošica postavila novi svetski rekord sa doskočenih 15,74 metara, što je za čak 31 centimetar bolji rezultat od njenog prethodnog rekorda na OI u Tokiju.

Ipak, ovaj rekod na otvorenom neće biti zamenjen beogradskim rezultatom! Zbog jasnih pravila dvoranski skok iz Arene ostaće najbolji u toj konkurenciji, a prethodni najbolji bio je dugačak 15,43 metara.  I on je, naravno, vlasništvo Rohasove a postavljen je 2020. godine u Madridu.

 

 

Julimarova je rođena u Karakasu, u njegovoj siromašnoj četvrti Posuelos, 1995. godine. Odrastala je u porodici sa šestoro dece, u veoma teškim uslovima, posebno od 2014. godine kada je veliko nevreme porušilo njihov dom.

Rohasova je svojevremeno izjavila da je odrasla tražeći samo dostojanstven život, ali nakon što je počela da se takmiči, obećala je svojoj majci da će joj jednog dana kupiti malu kuću sa čvrstim zidovima. Bila je veoma talentovana za mnoge sportove, naročito za odbojku koja joj je bila prva ljubav.

Njeni rani treneri su rekli da, uprkos tome što je bila talentovana i uporna, Rohasova ne bi mogla da postane uspešan sportista da nije napustila zemlju, jer ne bi imala pristup hrani i medicinskom lečenju da bi ostala zdrava.

Od 2015. godine trenira je čuveni Kubanac Ivan Pedroso koga je uspela preko fejsbuka da kontaktira i zamoli da je trenira.

BONUS VIDEO:

 

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike