Niču novi tereni za male sportove: Naselje "Mileva Marić Ajnštajn" prva dobija igralište

15.03.2022

15:26

0

Autor: 24sedam

Clj je povratak omladine na sporstka igrališta

Niču novi tereni za male sportove: Naselje "Mileva Marić Ajnštajn" prva dobija igralište
acg - Copyright Promo/TV Arena sport

Izgradnja novih sportskih terena za takozvane male sportove, kao i njihova promocija na kanalima TV Arena sport u narednom periodu, glavne su stavke protokola o međusobnoj saradnji između kompanije Arena Channels Group i Sportskog saveza Srbije.

Potpisnici ovog ugovora su generalni direktor kompanije Arena Channels Group, Nebojša Žugić i predsednik Sportskog saveza Srbije, Davor Štefanek koji su istakli da će benefiti od zajedničkog ulaganja u sport i sportsku infrastrukturi biti ogromni.

- Hvala TV Arena sport što je ušla u ovaj projekat sa nama. Naš zajednički motiv je da odvučemo decu u sportske dvorane i na terene, a odvojimo ih od kompjutera i mobilnih telefona. Imamo sjajnu podršku predsednika Republike Srbije Aleksandra Vučića, kao i ministra omladine i sporta Vanje Udovičića, koji su prepoznali važnost onoga što mi radimo i hvala im na tome - rekao je osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine.

Idejni tvorac ove akcije koja će omogućiti deci i omladini širom Srbije da razvijaju sportski duh je direktor Arena Channels Group, medijske kuće koja posluje u sastavu Telekom Srbija, Nebojša Žugić koji je rekao da će prvi ovakav teren biti izgrađen na Novom Beogradu.

- Arena Channels Group kao društveno odgovorna kompanija ima cilj da promoviše sport, a u Sporstkom savezu Srbije smo prepoznali idealnog partnera. Uz ogromnu pomoć predsednika Srbije Aleksandra Vučića razvoju sporta u Srbiji i uz simbiozu sa Sportskim savezom Srbije uveren sam da ćemo uspeti da stimulišemo omladinu da se vrati sportu. U kraju gde živim, a to je naselje Mileva Marić Ajntštajn stanuje oko 5.000 ljudi, a nema nijedan teren za sport i tako se kod mene rodila ideja da se pokrene ova akcija. Prvi teren ćemo uraditi upravo tamo, a zatim je plan da se napravi jedan u Studentskom gradu u Beogradu, a kasnije i na drugim mestima širom zemlje. Zato pozivam društevno odgovorne kompanije da nam se pridruže i da zajedno pomognemo razvoju sporta u Srbiji, a mi ćemo kao medijski partner biti tu da pored vrhunskog sportskog sadržaja koji imamo na našim kanalima, ispratimo i dešavanja u svim malim sportovima - rekao je Žugić.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike