Srbija će u martu biti centar sveta! Jevrosimović najavio spektakl u Beogradu

05.03.2022

11:49

0

Očekuju nas nastupi svetskih i olimpijskih šampiona

Srbija će u martu biti centar sveta! Jevrosimović najavio spektakl u Beogradu
0MET4112 - Copyright MN Press

Od 18. do 20. marta Beograd će biti domaćin Dvoranskog svetskog prvenstva u atletici, a kao priprema za veliki i prestižni događaj, očekuje nas i "Belgrade indoor meeting", gde će se takođe takmičiti najbolji atletičari sveta.

To će biti i najveći "meeting" koji se ikada održao u Beogradu, te je dobio i status "srebrnog mitinga", što je istakao i Veselin Jevrosimović, predsednik Atletskog saveza Srbije.

- Čast mi je što mogu da pozdravim Gorana Vesića, Ivanu Vuletu i svetskog rekordera Armana Duplantisa, ovaj miting je naslednik Serbian Open mitinga i dobio je silver status i biće najveći miting koji je Srbija ikad organizvala. Ovo je uvertira i proba za Svetsko prvenstvo.

Kako je Jevrosimović najavio, očekuje se veliki broj sportista, preko 100 takmičara iz 34 zemlje.

- Učešće je najavilo preko 130 takmičara, imamo preko 100 takmičara iz inostranstva iz 34 zemlje, biće ovo jedno od najvećih takmičenja održanih u Srbiji, Mi smo sve pripreme završili, tako da ostaje samo taj tehnički i organizacioni deo.

O predstojećem, Svetskom prvenstvu, predsednik je istakao da nas očekuje spektakl.

- Za samo Svetsko prvenstvo imamo preko 1.450 akreditovanih atletičara sa normama, koji treba da dođu i učestvujuu iz 160 zemalja. Srbija će u martu mesecu biti centar sveta, otvaramo muzej Svetske atletike. Oni imaju običaj da izlože svoju postavku i oni će tu biti izloženi do kraja SP. U tom muzeju biće medalje i sprinterice naše Ivane Vulete. Od atletičara imamo tri OI šampiona i mnogo svetskih atletičara, kao i našu Ivanu, koja je bila prvak sveta. Imamo mnogo vrhunskih takmičara i ne sumnjam da će ovo biti pravi spektakl - zaključio je Jevrosimović.

Prisutnima se orbatio i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić.

- Želim da se zahvalim svima koji učestvuju u organizaciji ovog divnog takmičenja, za promociju Beograda, atletika je konačno, otkako je Veselin Jevrosimović preuzeo savez, od sporta koji je bio na izdisaju postao sport kojim se ponosimo. Pokazao je da imamo ljude koji mogu da se organizuju i da možemo da napravimo mnogo.

- Atletika je prvi sport gde se to dogodilo, punim srcem smo stali iza kada se obratio savez, jer atletike donosi i turisticku promocju, a mi živimo od turizma i važno je da budemo pozitivni u svetu. Koliko će gostiju i takmičara biti tu... Svi znamo da je latletika medijski među najeksporijarnijim sportovima. Srećan sam što je u Beogradu.

Takođe, istakao je da je oduševljen što će Beograd ugostiti i "Fajnal for" Evrolige ove godine.

- Dobili smo još jedno prvenstvo, Evroligu, Beograd se predstavlja kao grad gde svi žele da dođu, gde svako takmičenje može da se organizuje, mi ćemo nastaviti da podržavamo atletiku i želimo da je uvedemo u vrtiće, to je poseban projekat. Počeli smo sa besplatnim školicama sportova, za đake od 1. do 4. razreda, a krenućemo i iz vrtića, kako bi deca mogla tad da se upoznaju sa sportom - zaključio je Goran Vesić, zamenik gradonačelnika Beograda.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike