Dudaš zahvalio atletici na svemu i rekao kraj: Volim te, ali sada želim da vidim kako izgleda život bez izazova!

03.03.2022

07:15

0

Savete za ono što predstoji uputio mu je i Veselin Jevrosimović

Dudaš zahvalio atletici na svemu i rekao kraj: Volim te, ali sada želim da vidim kako izgleda život bez izazova!
20170305mmDudas20 - Copyright MN Press

Jedan od uspešnijih atletiačra Srbije, Mihail Dudaš i zvanično je završio karijeru!

Vest je saopštio na koktelu koji je organizovao u prostorijama svoje novosadske Vojvodine pred velikim brojem prijatelja.

Dudaš, koji se nadmetao u višeboju, poslednje takmičenje imao je u januaru 2020. na dvoranskom Prvenstvu Srbije.

Atletiko, volim te. Hvala ti na svemu. Planove za budućnost još nisam definisao, ali započeo sam par meni važnih projekata, koje bih želeo da realizujem. Najviše želim da sebi dam prostora da vidim kako izgleda život bez profesionalnog sporta, kako to izgleda bez pritiska zbog takmičenja koje dolazi, zbog povreda, izazova – rekao je Dudaš na početku svog obraćanja, prenose mediji.

 

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Mihail Dudaš (@mihaildudas)

 

 

Dudaš je atletikom krenuo da se bavi sa sedam godina, a sa 19 je bio treći junior na Svetskom prvenstvu. Tada je zapravo i krenula serija medalja i to pretežno bronzanih, pa je u jednom trenutku i dobio nadimak "bronzani Dudaš".

Tokom 15-godišnje karijere i učešća na svim najvećim takmičenjima, sarađivao je sa trenerom Feđom Kamasijem, koji je istakao da će se njihova saradnja nastaviti.

– Ovo putovanje je za mene bilo fenomenalno, od dna pa do vrha, dešavale su se razne stvari, ali svi iz atletike znate da je disciplina desetoboj deset puta teža, samim tim su porazi deset puta teži. Zato su pobede koje je Miša ostvarivao deset puta veće, nego ona jedna- istakao je Kamasi.

Takođe, koktelu je prisustvovao i predsednik Veselin Jevrosimović, kao i selektor Edin Zuković. Predsednik saveza je Dudašu uručio posebnu plaketu za sve zasluge, ali i ”Majsku nagradu” koja ga od 2017. čekala u savezu.

– Tvoje ime biće upisano zlatnim slovima u istoriji našeg sporta, naše atletike i naše zemlje – kazao je Jevrosimović i posavetovao ga kao bivši atletičar:

Mi atletičari trčimo ceo život. Ti si završio jednu trku, ali započinješ jednu novu i tek ćeš sad da shvatiš benefite koje ti je atletika dala.

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike