Trojica Dejana vode Zvezdu ovog proleća: Savić se vratio, Radonjić i Stanković ostali - delije imaju razloga za radost

21.02.2022

18:05

0

Legende kluba, zajedno sa crveno-belima imaju 27 titula, da li će se novoj radovati, saznaćemo negde u maju

Trojica Dejana vode Zvezdu ovog proleća: Savić se vratio, Radonjić i Stanković ostali - delije imaju razloga za radost
sport copy - Copyright 24sedam/Pexels/MN Press

Krajem prošle nedelje, domaći vaterpolo spremio je još jednu bombu - vratio se Dejan Savić i preuzeo Crvenu zvezdu, po treći put.

U međuvremenu, aktuelni selektor šampionske reprezentacije Srbije, crveno-bele je vodio u utakmici sa Novim Beogradom. Doduše sa tribina, ali je njegov tim uzeo skalp drim-timu.
Jasno je nagovestio rivalima šta nas čeka u narednom periodu, te da će sa Zvezdom napadati trofej u svakom takmičenju u kome se bore, kao što to čini sa reprezentacijom Srbije.

U ovom trenutku, crveno-belima ide dosat dobro u domaćem šampionatu, dok u Ligi šampiona ne briljiraju.

 

46-godišnji Savić igračku karijeru je počeo u Partizanu, a preko Barselonete, Pro Reka i Sinteza je stigao u Crvenu zvezdu, gde je završio karijeru. Odmah iz vode, preuzeo je trenersku ulogu. Na klupi crveno-belih je bio dva puta, a najveći uspeh u tom periodu bila je titula Lige šampiona

 

Ali, nije Dejan Savić jedini Zvezdin Dejan. Da, jasna vam je asocijacija - Dejan Stanković i Dejan Radonjić.

Trio trofejnih stručnjaka ove sezone predvodi klub iz Ljutice Bogdana i ide im prilično dobro.

Što se Stankovića tiče i njegovih fudbalera, možda u domaćem šampionatu kaskaju za Partizanom, ali pet bodova nisu nešto što se ne može stići do kraja šampionske trke. Takođe, nastavili su trku i za trofej u Kupu, a ono što je najvažnije za njih ove sezone, igraju proleće u Evropi, a rival u osmini finala još uvek nije poznat.

 

Stanković je kao igrač bio u mlađim Zvezdinim kategorijama, čiji je dres nosio i u seniorskoj. Zatim je prešao u Lacio, pa u Inter, gde je stekao i status legende, a onda upustio u trenerske vode. Bio je asistent u Udinezeo, odakle se vratio među crveno-bele, 2019. godine i sa velikim uspehom vodi ekipu i dan, danas

 

Radonjić je pak sinoć sa košarkašima uzeo prvi trofej u sezoni, prestižni Kup Radivoja Koraća. I to prilično ubedljivom pobedom nad večitim rivalom, Partizanom.

Crnogorski stručnjak se krajem 2020. godine vratio među crveno-bele i vodi ih u AdmiralBet ABA ligi i Evroligi. I dok su vodeći u regionalnom takmičenju i imaju odlične predispozicije da na fajnal for ABA lige putu sa vodeće pozicije, što će im verovatno i olakšati borbu za odbranu trofeja.

 

U igračkoj karijeri, Radonjić nije nosio Zvezdin dres, ali je nakon trenerskog uspeha sa podgoričkom Budućnosti, 2013. godine seo na klupu crveno-belih, koje sa dvogodišnjom pauzom, vodi i danas

 

Trojica Dejana, tri legende kluba, zajedno sa crveno-belima imaju 27 titula, da li će se novoj radovati, saznaćemo negde u maju. 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike