Emotivno na oproštaju Šona Vajta: Pustili mu snimak porodice, nije mogao da zaustavi suze (VIDEO)

12.02.2022

11:39

0

Sinonim za snoubord oprostio se na Zimskim Olimpijskim igrama

Emotivno na oproštaju Šona Vajta: Pustili mu snimak porodice, nije mogao da zaustavi suze (VIDEO)
Tan2022-2-11_62752131_0 - Copyright Tanjug/AP

Legendarni i verovatno najveći snouborder ikada, Amerikanac Šon Vajt juče je i definitivno zavšio karijeru.

U 35. godini, Vajt se odlučio da stavi tačku na 20-godišnju karijeru, tokom koje je nastupao na pet Olimpijskih igara, čime je i postavio rekord.

Na poslednjem takmičenju, čovek koji je sinonim za ovaj sport, nije osvojio medalju. Vožnju u discioplini polupajp završio je na četvrtom mestu, a emocije su ga pogodile još na startu.

Tokom trke, u poslednjoj deonici, skinuo je kacigu i držao je visoko iznad glave, a dok je prolazio kroz cilj, reko je "To je to".

Nakon trke, dok se pozdravljao sa saradnicima i rivalima, Vajt je plakao, a usledio je i video poziv sa porodicom i prijateljima, tokom koga nije mogao da zaustavi suze.

 

 

 

 

Možda i najlepša slika sa njegovog oproštaja bila je upravo ta - velika i srećna porodica koja šalje podršku i ljubav jednom od najvećih sportista ikada.

- Teško mi je da se ne zaglavim u toj poslednjoj vožnji, toliko sam to želeo. Ali ponosan sam na trke koje sam spustio. Ponosan sam što sam ovde za poslednje zbogom - kazao je Vajt nakon takmičenja, pa dodao:

- Da biste dobili ovu bonus rundu, bili ovde, videli ove mlade momke kako se takmiče, bio je to tako prijatan proces. Zaista sam zahvalan što sam ovde i još uvek se takmičim, pa čak i što sam četvrti, ponosan sam na to. Budućnost je za mene tako uzbudljiva. Toliko toga želim da uradim u svom životu. Toliko toga da uradim, toliko toga živeti, ovo je samo početak.

Pre njegovog poslednjeg takmičenja, na društvenim mrežama sreću su mu između ostzalog poželeli i Dejvid Bekam i Keli Slejter.

Pto se samog nadmetanja u pekingu tiče, do zlata je stigao Japanac Ajumu Hirano, srebro je završilo kod Austrlijanca Skotija Džejmsa, dok je bronzu osvojio Švajcarac Jan Šerer.

 

Bonus video

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike