Kišna staza za veliko iznenađenje u Istanbulu: Strolu pol pozicija, Hamilton nije među prvih pet

14.11.2020

15:14 >> 15:24

0

Autor: N. St.

Malo ko je ovo očekivao

Kišna staza za veliko iznenađenje u Istanbulu: Strolu pol pozicija, Hamilton nije među prvih pet
Copyright Tanjug/Ozan Kose/Pool via AP

Verovatno je i ljubiteljima Formule 1 dosadilo da stalno čitaju o dostignućima Luisa Hamiltona, pol pozicijama, pobedama. Kiša u Istanbulu se potrudila da malo osveži i dešavanja u najbržem cirkusu na svetu.

Ni najveći poznavaoci ne bi mogli da pretpostave da će na trci za Veliku nagradu Turske sa prve tri pozicije krenuti Strol, Ferstapen i Perez, a da će Hamilton biti van prvih pet, tačnije šesti.

Pročitajte još: Otkrivene dobro čuvane informacije iz Formule 1

Upravo to se i dogodilo. Zbog teških, gotovo nemogućih uslova za vožnju, mokroj stazi i svega što se dešavalo su se desile i ove neočekivane stvari.

Bilo je nekoliko prekida, pauze od oko pola sata, crvene zastavice i velikog broja odustajanja.

Podatak da kvalifikacije nisu završili Noris, Fetel, Sajnc, Lekler, Gasli, Magnusen, Kvjat, Rasel, Grožan i Latifi najbolje oslikava dešavanja na stazi u Turskoj.

Bilo kako bilo, vozač Rejsing Pointa se neće žaliti. Strol je stigao do prve pol pozicije u karijeri i odatle će započeti 14. trku u ovogodišnjem šampionatu. Prekinuo je dominaciju Mercedesa, pošto su sa prvog mesta u svih 13 prethodnih kretali ili Hamilton ili Botas koji će u nedelju početi sa šeste, odnosno devete pozicije.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike