Srbija se sprema za EP, selektor ima druge brige: Samo da mi odigramo te utakmice, to je najvažnije

28.12.2021

05:45

0

Bliži nam se takmičenje, ali rukometaši ne gledaju dalje od sledećeg koraka

Srbija se sprema za EP, selektor ima druge brige: Samo da mi odigramo te utakmice, to je najvažnije
Rukometaši Srbije - Copyright MN Press

Rukometaši Srbije započeli su trenažne aktivnosti u okviru završnih priprema za Evropsko prvenstvo u Mađarskoj i Slovačkoj.  

Izabranike Tonija Đerone posle veoma uspešne godine očekuju veliki izazovi u Segedinu, gde će se od 13. januara najbolje ekipe Evrope boriti za titulu najboljeg. 

“Orlovi” će biti u grupi C, sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Do tada slede pripreme u Staroj Pazovi, kao i dve kontrolne utakmice protiv Nemačke u gostima - 7. i 9. januara. 

Srbija je u novembru trebalo da igra dvomeč sa Slovačkom, ali je odigran samo jedan duel, zbog pozitivnih nalaza u protivničkom timu. Do početka šampionata čekaju nas još dve provere, obe protiv Nemačke. 

Selektor Toni Đerona ne razmišlja o uobičajenim stvarima kada su u pitanju pripremni mečevi, jer se zna šta je glavna briga. 

- Nadam se da ćemo ih odigrati, jer u ovoj situaciji sa koronavirusom nikad se ne zna. Tokom ove nedelje fokusiraćemo se na fizičku pripremu, jer pojedini igrači su bili slobodni i po deset dana. Narednih dana ćemo raditi na sebi, pripremati taktiku, napad i odbranu za jakog protivnika kao što je Nemačka i mislim da će to biti dobra priprema za prve tri utakmice koje nas očekuju u Mađarskoj

Da li osećate pritisak rezultata na Evropskom prvenstvu zbog uspešne godine iza vas? 

- Pritisak postoji, ali zato smo i ovde. Kada nastupaš za Srbiju i igraš na Evropskom prvenstvu pritisak postoji, ali  mislim da smo uradili dobre stvari u prethodnom periodu i imam dosta poverenja u tim, stručni štab i u igrače i u način na koji su pristupili utakmicama u prethodnoj godini. Sigurno neće biti lako takmičenje, ali kada si na ovom nivou i kada želiš da postigneš nešto, pritisak je uvek prisutan

U grupi C u Segedinu igrate sa Ukrajinom, Hrvatskom i Francuskom. Neke stvari su se promenile unutar timova vaših protivnika zbog situacije sa koronom i povredama. 

- Trenerima nije lako zbog situacije sa koronom. Možeš da pripremaš nešto i onda jednog dana nisi u mogućnosti da računaš na dva, tri, četiri pet ili šest igrača, kao što je sada situacija kod reprezentacije Francuske – rekao je Đerona, pa nastavio detaljno o svakom protivniku: 

- Što se Ukrajine tiče, ona sada ima potpuno drugačiji tim, imaju novog trenera, a prijateljske utakmice će igrati tek početkom januara. U međuvremenu se trudimo  da pratimo igrače individualno i da saznamo nešto o njima. Neke stvari će biti jasnije nakon prijateljskih mečeva koje budu igrali u januaru. Pošto je to novi tim sa novim trenerom, treba očekivati nešto drugačije, ali očekujem da će biti težak protivnik. Iako svi pričaju o Hrvatskoj i Francuskoj, imam veliko poštovanje prema Ukrajini i moraćemo da damo sve od sebe da pobedimo u prvom meču na Evropskom prvenstvu. Veoma je važno da ostvarimo dobar rezultat i dobro počnemo takmičenje

Posle toga sledi meč o kome već sada svi pričaju - protiv Hrvatske. 

- To je reprezentacija koja se podmlađuje, ali ima igrače kao što su Cindrić i Duvnjak, koji mogu da naprave razliku u bilo kom trenutku. Imaju snažan tim. Sa novim trenerom igraju na malo drugačiji način nego ranije. Ali sigurni smo da ćemo biti spremni i dati 100 odsto u ovom derbiju protiv Hrvatske. 

I na kraju Francuska, tim koji je osvojio tri zlatne medalje u poslednja četiri olimpijska ciklusa. 

- Siguran sam da će biti potpuno drugačije utakmice nego one koje smo igrali pre godinu dana. Francuska je u međuvremenu osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama. Imam veliko poštovanje za njih bez obzira u kom će sastavu nastupati. Sigurno će biti težak i veoma važan meč, ali razmišljamo korak po korak. Prvo smo koncentrisani na dve prijateljske utakmice protiv Nemačke, ali naravno svi mi radimo na pripremi utakmica za Evropsko prvenstvo - zaključio je selektor Đerona. 

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike