„Orlovi“ kreću po olimpijsku vizu, Kokoškov pred Dominikansku republiku: Samo pobeda, pa makar i sa jedan razlike

28.06.2021

19:41 >> 20:07

0

Autor: Adam Štulić

Srpski košarkaši su spremni za start kvalifikacionog turnira

„Orlovi“ kreću po olimpijsku vizu, Kokoškov pred Dominikansku republiku: Samo pobeda, pa makar i sa jedan razlike
Copyright MN Press

Što su uradili, uradili su… „Orlovi“ u utorak kreću po olimpijsku vizu na kvalifikacionom turniru koji se igra u Beogradu. Pred start takmičenja novinarima su se obratili selektor Igor Kokoškov i jedan od najiskusnijih reprezentativaca Nikola Kalinić, koji nemaju dilemu šta je to na šta treba da obrate pažnju u mečevima koji su pred njima.

– Pripremamo se za sve stilove igre. Možda određene ekipe ne posvećuju toliko pažnje taktici i imaju više individualnu igre. Imamo kvalitet i iskustvo da se prilagodimo na sve. Sposobni smo da reagujemo i da uradimo sve što je potrebno. Treba nam samo pobeda, ne od 30, dovoljno je da bude i jedan razlike – rekao je selektor uoči sutrašnjeg okršaja sa Dominikanskom republikom.

Istakao je Kokoškov da sa trenerske strane nije bilo lako spremiti ekipu za ove kvalifikacije.

– Imamo sreću što možemo da igramo košarku u ovakvom momentu sa koronom i sa svim što se dešava. Nalazimo se u balonu što nije okruženje na koje smo navikli, ali je dobro što možemo da predstavljamo svoju zemlju. Imamo neke nove igrače, nova lica. Nažalost nismo imali vremena za treninge i za pripreme – kazao je srpski strateg, dodvši da je vreme važan faktor.

– Tako je kako je, svi smo u istoj situaciji. Trudili smo se da se pripremimo što bolje. Mi, treneri, nikada nismo zadovoljni, ali mi je drago što imamo 12 igrača, uzbuđeni smo svi i daćemo sve od sebe na terenu. Ako se ne varam biće ovo druga utakmica za mene u ovoj dvorani, Beograd je moj grad i uzbuđen sam što sam ovde.

Selektor „orlova“ je imao puno problema da sastavi ekipu, koju su povrede, pored još nekoliko stvari, značajno desetkovale.

– Igrači su imali duge sezne, bio je izazov kako za mene tako i za stručni štab. Imamo neke lakše povrede koje rešavamo iz dana u dan. Što se tiče Dominikane ne igraju imena, već košarkaši na parketu. Fokusirani smo na sebe, tek smo počeli da radimo zajedno. Evo Kalinić koji je pored mene je došao tek pre tri dana iz objektivnih razloga. Kažem, moramo da se fokusiramo na sebe. Poštujemo sve ostale timove naravno, nema potcenjivanja – kazao je Igor Kokoškov.

Nikola Kalinić je istakao da svi u taboru „orlova“ znaju zbog čega su se okupili.

– Hoćemo u Tokio. Ovo je naš cilj, šansa da igramo za svoju zemlju, imamo momke koji su spremni. Nažalost, nisu svi tu, neki su povređeni, neki imaju druge probleme. Dosta dobrih igrača i timova je ovde, ima nekih koje ne poznajemo dovoljno dobro, biće možda neki sudar različitih stilova igre. Ako odigramo kako znamo biće dobro, moramo da pokažemo da smo najbolji – rekao je Kalinić.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike