On zna kako se pobeđuje na derbiju bez publike: Basta želi ples na kiši i reprizu 2008.

06.04.2021

12:52 >> 13:39

0

Autor: D. B.

Desni bek je bio u timu Zvezde koji je pobedio Partizan u 132. duelu večitih rivala

On zna kako se pobeđuje na derbiju bez publike: Basta želi ples na kiši i reprizu 2008.
Copyright MN Press

Mnogo je podudarnosti između 132. večitog derbija i ovog, 164. duela Crvene zvezde i Partizana.

Taj duel, odigran marta 2008. godine, odigran je bez prisustva publike. Bio je prvi i do sada jedini večiti derbi na “Marakani” na kome nije bilo gledalaca.

Za sutra je najavljeno i loše vreme. Kiša, čak i sneg. I tog 1. marta 2008. godine padala je kiša.

Ono što bi sigurno svi u redovima crveno-belih voleli da bude isto u ove dve utakmice je i rezultat. Crvena zvezda je pre 13 godina pobedila sa ubedljivih 4:1 (1:0).

MN Press

Jedan od aktera te utakmice, tadašnji desni bek Zvezde, Dušan Basta priželjkuje da se istorija ponovi.

– Padala je kiša i vreme je bilo baš loše. Uslovi za igru nisu bili najsjaniji. Partizan je poveo u ranoj fazi meča, a onda smo mi dobrom igrom uspeli da preokrenemo rezultat u našu korist. Jedna veoma lepa uspomena. Bila je čudna atmosfera, jer se igralo bez publike. Derbi bez navijača je baš čudan, nije nam bilo komforno. Ovaj put se takođe igra pred praznim tribinama, ali da se ponovi uspeh iz 132. večitog derbija i biću zadovoljan – tvrdi Basta.

Čovek koji je stigao i do kapitenske trake u Zvezdi zna šta svaki derbi donosi.

– Velika odgovornost je igrati derbi utakmicu, to je najbitniji, najgledaniji i najznačajni meč u našoj zemlji, a sve to diže taj duel na veći nivo. Zvezda dobro igra ove sezone, što je pokazala u mnogo navrata. Protiv Milana smo odigrali odlično, a večiti derbi je skoro uvek neizvestan, ali se nadam da ćemo izaći iz ove utakmice kao pobednici – zaključio je Basta.

Glavni sudija tog meča bio je Boško Jovanetić iz Užica. Crveni karton je dobio Nemanja Rnić (Partizan) u 72. minutu, a strelci su bili Milovanović u 19, Kastiljo u 37. i 56. i Milijaš u 69. minutu iz jedanaesterca za Crvenu zvezdu, a Lazić u 3. minutu za Partizan.

Pročitajte još

CRVENA ZVEZDA: Ivan Ranđelović, Dušan Basta, Đorđe Tutorić, Ibrahim Gaj, Gžegož Bronovicki, Segundo Kastiljo, Ognjen Koroman, Nenad Milijaš, Dejan Milovanović (od 83. Nikola Trajković), Milanko Rašković (od 76. Igor Burzanović), Nenad Jestrović (od 88. Ivan Tričkovski).

PARTIZAN: Darko Božović, Ivan Obradović (od 45. Risto Lakić), Nemanja Rnić, Nenad Đorđević, Milan Vještica, Ednilson, Almami Moreira, Darko Maletić (od 70. Marko Jovanović), Đorđe Lazić, Stevan Jovetić (od 70. Žarko Lazetić), Lamine Dijara.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike