Omiljeni Italijan Albanaca pokušaće da nadmudri "orlove"

29.03.2021

09:32 >> 09:38

0

Autor: D. B.

Fudbalska reprezentacija Srbije sutra izlazi na megdan nacionalnom timu Azerbejdžana

Omiljeni Italijan Albanaca pokušaće da nadmudri "orlove"
Copyright MN Press

Kažu da je on omiljeni Italijan svih Albanaca. Ima logike, pošto je Đani De Bjazi (64), trener koji je odveo fudbalsku reprezentaciju ove države na Evropsko prvenstvo 2016. godine.

E sada, ovaj nekadašnji vezista Treviza, Intera, Ređijane, Peskare, Breše, Palerna i Vićence, čija je karijera aktivnog igrača trajala od 1974. do 1990. godine, biće verovatno najveća prepreka za novu, proređenu Piksijevu Srbiju.

Nesumnjivo trenera velikog iskustva, o čemu najbolje govori podatak da je radio u deset različitih timova što u Italiji, što u Španiji, koji je od 11. jula 2020. godine i zvanično selektor Azera, u Srbiji se ipak najbolje sećamo zbog svega što se dogodilo tokom kvalifikacija za odlazak na to prvenstvo.

MN Press

A samo onaj ko ime kraće pamćenje ili ne želi da se seti, zaboravio je na meč između Srbije i tada njegove Albanije na stadionu “Partizana”. Pričamo o onom meču kada je u sred Beograda leto dron sa zastavom velike Albanije, o onom momentu kada je Stefan Mitrović skinuo tu zastavu, a kada su na njega nasrnuli igrači Di Bjazija. I tuči koja je posle toga usledila.

Posle svega što se dogodilo Di Bjazi je davao neke prilično zapaljive izjave. Tražio je oštre sankcije za Srbiju, govorio kako su pripadnici obezbeđenja na stadionu tukli njegove igrače, da mesto odigravanja meča nije bilo dobro, čak i da su vlasti Srbije (!) kreirale ceo incident.

Zbog svega što je radio i uradio za Albaniju Di Bjazi je dobio i državljanstvo ove države.

Pročitajte još

Dobro, stvari su sada drugačije. Di Bjazi sigurno neće biti pod nabojem pod kakvim je bio kada je vodio Albaniju protiv Srbije. Ali, bez obzira na sve valja podsetiti da je na prvom meču u grupi izgubio minimalnim rezultatom od Portugalije i to posle autogola. Očekuje se da na teren pošalje istih 11 igrača kao protiv Ronalda i drugova – dakle da će Azerbejdžan igrati u formaciji 4-4-1-1 i da će od početka u vatru: Mahamadalijev, Medvedev, Husejnov, Badalov, Krivostjuk, Husejnov, Mustafajev, Mahmudov, Salahi, Emerli i Gorbani.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike