Obradovićeva pobeda na debiju u derbiju: Slađe je na ovaj način, ali se ovako ne osvajaju trofeji

23.11.2020

22:20 >> 22:31

0

Autor: Adam Štulić

Strateg Crvene zvezde zadovoljan samo rezultatom

Obradovićeva pobeda na debiju u derbiju: Slađe je na ovaj način, ali se ovako ne osvajaju trofeji
Copyright MN Press

Prvi ovosezonski košarkaški derbi završen je pobedom Crvene zvezde.

Izabranci Saše Obradovića slavili su kao gosti protiv Partizana (86:85), koji je, iako je većim delom utakmice bio u dvocifrenom zaostatkom, na kraju imao šut za pobedu, koji je promašio Kodi Miler Mekintajer.

Na taj način Obradović je slavio debitantsku pobedu u derbiju na klupi crveno-belih.

– Važno je pobediti, uvek izlaziš s dobrim osećajem. Nije bilo kvalitetno, više je utakmica bila rezultatski interesantna. Mnogo smo grešaka napravili pogotovo u odbrani. Umor je prisutan, u poslednje dve nedelje smo imali dva dupla programa u Evroligi i možda je to moglo da se vidi u koncentraciji kod nas, pošto smo u nekim fazama igre bez povoda davali Partizanu da se vrati. Najvažnija je pobeda, na ovaj način je možda i slađa, ali zadovoljan sam samo rezultatom – rekao je Obradović odmah posle meča za TV Arena sport.

Zvezdini košarkaši bakljadom ispraćeni na derbi (video)

Meč je potom analizirao na konferenciji za štampu.

– Očigledno je da se i dalje patimo zbog ovog teškog ritma u koji smo upali. Iscrpelo nas i fizički i na planu koncentracije. Utakmica kao utakmica nije bila najkvalitetnija sa obe starne. Zanimljivaje bila za one koji su gledali, ne i za trenere. Nismo uradili neke stvari koje smo dogovorili.

Ljut je zbog određenih stvari.

– Pobeda je najvažnija, ali moramo da učimo, da budemo pametniji. U Evroligi su nas više puta kaznili, sada nisu. Završnica nije trebalo da bude ovakva s obzirom na ekipu i iskustvo koje posedujemo. Ipak, bolje je analizirati i kritikovati kada pobedite.

Potom se ponovo vratio na dešavanja na terenu. Pre svega na šut za tri (15 od 32 naspram 5 od 25 Partizana).

– Jesmo dobro šutirali za tri, ali je Partizan imao odličan ofanzivni skok. Celo to prvo poluvreme i u tim nekim odlučujućim situacijama smo imali probleme sa njihovim skokom u napadu i to im je davalo samopouzdanje. Šutom za tri poena možeš da dobiješ neke mečeve, ali se tako ne osvajaju titule. Odbrana je bila ispod nivoa, napad nije bio toliko precizan, moralo je bolje.

Pročitajte još: Tok utakmice

Šutirali jesmo dobro za tri, ali je ofanzivni skok Partizana, ne uz neku posebnu igru bio dobar. Celo to prvo poluvreme i u tim nekim odlučujućim situaciajama smo imali mnogo problema sa njihovim skokom što im je davalo samopouzdanja. Šutom za tri možeš da dobiješ neke mečeve, ali se tako ne osvajaju trofeji. Odbrana je bila ispod nivoa, napad nije bio precizan toliko, mora bolje.

Zadovoljan je određenim stvarima, posebno načinom na koji je ekipa igrala kada su se crno-beli vratili u igru.

– I u Barseloni su igrači pokazali da imaju dobar karakter. Imali smo dobru atmosferu na klupi i tamo, nastavilo se i ovde. Dobri su ovo momci, ali moramo da imamo malo neku smirenost za igru na većem nivou i veću pamet u tim završnicama.

Nemaju crveno-beli mnogo vremena za slavlje, već u četvrtak u dvorani “Aleksandar Nikolić” dočekaće Anadolu Efes.

– Nama je najvažnija ABA liga, uvek smo pričali o tome. Održali smo prednost, dobro je da smo pobedili Partizan. Efes je Top četiri ekipa, posle te utakmice nas očekuje nešto lakši program, imaćemo manje putovanja pa očekujem da ćemo da se osvežimo i da izgledamo bolje. Efes ima pun rosrter, jedna su od najboljih ekipa u Evroligi, igraćemo, nemamo šta da izgubimo – zaključio je Obradović.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike