Zvezda bolja posle drame: Mekintajer promašio šut za pobedu Partizana

24.11.2020

22:01 >> 00:49

0

Crveno-beli postigli čak 15 trojki i ostali neporaženi u ABA ligi

Zvezda bolja posle drame: Mekintajer promašio šut za pobedu Partizana
Copyright MN Press

Crvena zvezda od večeras ima jednu pobedu više u međusobim duelima sa Partizanom na regionalnoj sceni – 22:21.

Do pozitivnog skora protiv večitog rivala crveno-beli su stigli u osmom kolu ABA lige86:85 (22:19, 28:21, 24:25, 12:20), a pomogao im je košarkaš Partizana Kodi Miler-Mekintajer koji je promašio šut za pobedu. Momci iz Humske su zakazali u šutu za tri (25-5), Zvezda je u tom segmentu dominirala (32-15), ali joj to nije bilo dovoljno da izbegne dramatičnu završnicu.

Klub sa Malog Kalemegdana ostaje savršen u ABA ligi sa osam pobeda (8-0), a Partizan je polovičan 4-4. Ovo je ujedno prvi poraz od dolaska Saša Filipovskog posle četiri pobede vezane u oba takmičenja.

Pročitajte još: Kako su treneri debitanti u večitom derbiju prolazili u poslednjoj deceniji?

Šutersku ruku su košarkaši Crvene zvezde veoma dobro zagrejali za start prvog okršaja sa komšijama u ovoj sezoni. Lengston Hol je odlično delio lopte, a njegovi saigrači su kao od šale pogađali iz daljine. Glavna uloga ovog puta nije bila poverena Džordanu Lojdu, već su realizaciju preuzeli Jagodić Kuridža, Lazić i O’Brajant.

Sa druge strane olakšala su im posao dva faula u napadu Milera-Mekintajera, pa su već posle pet minuta vodili 16:5. Nastavili su putem kojim su krenuli saigrači Ročesti i Volden. Partizan je na njihove trojke uspeo da odgovori poenima posle ofanzivnog skoka i tako održi korak za njima. Zvezda je  imala je već imala šest postignutih trojki, kada su crno-beli preko Gordića došli do prve. Iskusni plejmejker je započeo seriju 8-0 kojom su domaći vratili neizvesnost pred start druge deonice (19:22).

Crno-bele je ponela dobra energija Rašona Tomasa i Vilijama Mozlija, pa su u drugoj četvrtini preuzeli vođstvo. I jedan i drugi tim su imali problema sa ličnim greškama. Kod Partizana je četvrti faul pred pauzu zaradio Dangubić, dok su po tri u crveno-belom dresu skupili igrači unutrašnje linije O’Brajant i Rit. Zvezda je bila u zaostatku dok nije novu trojku pogodio Hol za 33:33, nedugo posle toga je doživeo povredu pa je morao van igre. Do kraja poluvremena Partizan je potpuno izgubio koncentraciju, a to su znali da kazne Ročesti i Volden. Posebno je motivisan bio bivši igrač crno-belih za nadmetanje, pa je doneo dvocifrenu prednost u poslednjim sekundama (40:50).

Nastavila je Zvezda da pogađa iz daljine i u nastavku utakmice. Partizan je sve teže parirao jer trojke na drugoj strani nisu ulazile. Pokušavao je Markus Pejdž, koji je odlučio da igra bez maske i pored polomljenog nosa dva dana pre meča, ali ni njegove lopte nisu prolazile kroz mrežicu. Voldenu se u napadu pridružio Džordan Lojd, pa su crveno-beli bili sve sigurniji…

Održavali su pristojnu udaljenost od desetak poena razlike. Nalet protivnika se desio sredinom poslednje deonice, kada je Partizan smanjio na 74:80, pa onda dva minuta pre kraja preko Mekintajera i na četiri razlike, pa na samo dva poena zaostatka (82:84). Bitne poene je postigao potom O’Brajant na asistenciju Lojda, pa je sve mirisalo na pobedu gostiju…

Volden je napustio igru zbog petog faula, a Zagorac posle tajm-auta pogodio trojku za 85:86. Zvezda je imala napad, a na semaforu je ostalo još 30 sekundi. Ročesti je promašio i ostavio Partizanu napad za pobedu. Mekintajer je promašio za dva i poneo epitet glavnog tragičara

U ABA ligi posle ovog kola sledi pauza zbog reprezentativnih obaveza. Crvena zvezda će naredni meč u regionalnom takmičenju igrati protiv Budućnosti 6. decembra, dok će Partizan dan ranije gostovati Mornaru.

Partizan: Miler-Mekintajer 15 (3-0 za tri, 5sk, 4as), Zagorac 12 (4sk, 3as), Pejdž 6, Dangubić 8, Gordić 9 (3sk, 6as), S. Janković, Veličković, N. Janković 3, Tomas 19 (6sk), Trifunović, Mozli 13 (6sk).

Crvena zvezda: O’Brajant 9 (8sk), Ročesti 8, Hol 5 (5as), Volden 16 (8-4 za tri, 4as), Lojd 18 (3as), Davidovac 7, Lazić 6 (4-2 za tri), Rit, Dobrić, Simonović, Jagodić Kuridža 10 (5sk), Teri 7 (9sk).

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike