Obradović je bivši: Predsednica RSS otkrila čime su to rukometašice nezadovoljne

22.03.2021

06:36

0

Autor: D. B.

Dileme više nema - sukob je postojao

Obradović je bivši: Predsednica RSS otkrila čime su to rukometašice nezadovoljne
Copyright Profimedia/Bo Amstrup/Ritzau Scanpix

Ljubomir Obradović je bivši selektor ženske rukometne reprezentacije Srbije. Posle četiri godine saradnje, jasno je da sa njim neće biti produžen ugovor, pa nova predsednica RSS Milena Delić kreće u potragu za novim šefom struke.

To će biti neko čijim načinom rada igračice neće biti nezedovoljne kao što je to javno iznela Dragana Cvijić u izjavi za RTS posle poraza od Mađarske kojim je Srbija ostala bez šansi da se plasira na OI.

– Pošto sam došla na mesto predsednika Saveza odmah sam se čula sa tri igračice. Rekle su mi da postoji nezadovoljstvo i da nema komunikacije između selektora i rukometašica. U tom trenutku nije dolazilo u obzir da igračice menjaju selektora. Imala sam u vidu činjenicu da su skoro četiri godine sa njim i da su baš sa njim izborile kvalifikacije za OI. Logično je bilo da se taj ciklus završi Igrama. Činjenica je da smo svi očekivali mnogo više, verovala sam u njih, pogotovo što sam se na pripremama uverila da je dobra atmosfera među reprezentativkama. Uverila sam se i da zaista postoji sukob dva shvatanja rukometa – stare jugoslovenske škole koju je forsirao selektor i modernog načina treniranja i priprema. Trener nije odstupao od svog načina rada i došlo je do nezadovoljstva – objasnila je Delićeva za “Informer”.

U aprili rukometašice Srbije očekuju kvalifiakcije za plasman na SP 2021. godine.

– Obavila sam razgovor s njim pre turnira u Đeru i predočila mu probleme, kao i zamerke koje su imale, bez otkrivanja njihovih imena. Trudila sam se da mu sve predstavim na neki lepši način, on je specifičan čovek. Primetila sam i da ne dozvoljava igračicama da mu se obrate kad hoće da mu predlože nešto što bi im više odgovaralo. Ipak, naš razgovor je bio sasvim korektan, rekla sam mu šta Savez očekuje od njega

Delićeva je govorila i o izlaganju Dragane Cvijić.

Pročitajte još

– Teško je sad komentarisati bilo šta. Poznavajući Cviju, posle poraza je bila vrela krv i usijana glava. On je dobro reagovao i ništa mi tu nije davalo alarm za uzbunu. Tek na licu mesta sam videla sve. Pretpostavljam da možda nekim delom krivi nas, devojke su očekivale da ćemo mi istog trenutka da ga smenimo. Ipak, imala sam nadu da može da se napravi dobar rezultat jer je atmosfera među njima bila dobra. Što se tiče RSS, mi smo zaista sve obezbedili, obećali smo i premije u slučaju plasmana na OI. Sve što je bilo do nas uradili smo. I da smo doveli novog selektora niko ne bi mogao da garantuje da nešto može da napravi – zaključila je Milena Delić priču za Informer u Đeru.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike