Novica je rekao - kraj! Legendarni kapiten Partizana od danas je penzioner (VIDEO)

08.07.2021

08:49 >> 08:53

0

Snimljen je i film namenjen Novici ubici

Novica je rekao - kraj! Legendarni kapiten Partizana od danas je penzioner (VIDEO)
Copyright Novica Veličković, MN Press

Dolazak Željka Obradovića i pravljenje moćnog tima nije uticalo na njega.

Legendarni kapiten Partizana, nekadašnji reprezentativac i apsolutni ljubimac navijača Novica Veličković objavio je da je završio košarkašku karijeru. 

“Novica Ubica” je vest objavio prigodnim kratkim filmom, objavljenim na sajtu Partizana, koji se od svog “Noleta” oprostio biranim rečima: 

– Svi kojima je srce crno-belo bili su svesni da će ovaj dan jednom doći… Dan kada će legendarni kapiten, rekorder po broju nastupa u dresu Partizana, neprikosnoveni borac i vođa koji je uvek komandovao “Za mnom”, jedinstveni Novica Veličković, reći igračkoj karijeri “Zbogom”. 

Navođenje statističkih podataka koji su obeležili Novičinu karijeru u ovom trenutku je suvišno. Gde god da je igrao, njegov uticaj na igru i saigrače nije bio merljiv samo brojevima. Ono po čemu će ostati upamćen jeste njegovo srce i odlučnost da iz svake bitke izađe kao pobednik.

I danas je pobednik!

Snagom uma, neverovatne volje, ljubavi prema košarci i naročito Partizanu, Novica Veličković je uprkos velikim problemima sa povredom uspevao da traje i bude oslonac mlađim saigračima. 

Simbol dve epohe crno-belih. Simbol u godinama dominacije i simbol u godinama teške borbe. Italijani bi za takvog igrača rekli “Un capitano vero”, jer on to i jeste. Neprikosnoveni borac, pravi vođa i primer kako na terenu tako i van njega. Neko poput fudbalskih ikona, Agostina di Bartolomeija, Frančeska Totija, Franka Barezija, Paola Maldinija ili našeg Saše Ilića. 

Mnogi bi i danas, baš kao za večitog kapitena FK Partizan rekli “ja bih da igra još malo…”, ali došao je trenutak kada je Novica rekao “KRAJ”. – navedeno je na sajtu crno-belih u emotivnom tekstu. 

Od njega se oprostio i predsednik kluba Ostoja Mijailović: 

– Novice, bio si i bićeš uvek simbol Partizana. Čestitam ti na svemu, a pre svega na tvom karakteru koji te je i doveo do visina na koje dolaze samo oni odabrani – napisao je Mijailović. 

Veličković ima 34 godine, ponikao je u Partizanu. Za seniore je debitovao 2004. godine i odmah najavio vanserijski talenat. 

Osvojio je tri šampionske titule sa crno-belima, bio je deo čuvenog trija “TNT”, sa Milenkom Tepićem i Urošem Tripkovićem. Potom je otišao u Real Madrid, ali su ga povrede sprečile da pokaže šta zna. 

Upravo ta jedna povreda mu je baš skratila igračku karijeru. Bio je u Megi, Bambergu i Trabzonu, a poslednjih pet godina proveo je u svom Partizanu. 

Proglašen je za najvećeg talenta Evrolige 2009. godine. Sa crno-belima osvojio ukupno 13 trofeja. 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike