Novi dan, novi tripl-dabl: Jokićev istorijski broj - 228 (VIDEO)

18.03.2021

05:40 >> 06:47

0

Autor: D. B.

Denver je dobio novog rekordera

Novi dan, novi tripl-dabl: Jokićev istorijski broj - 228 (VIDEO)
Copyright Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Američki novinari to opisuju na ovaj način:

Nikola Jokić je upisao verovatno “najtiši” tripl-dabl u svojoj karijeri. Ali njegovo ime od danas je upisano u istoriju Denvera.

Odmah da pojasnimo dve stvari – šta je to “tihi” tripl-dabl i zbog čega je Nikola u istoriji svog kluba.

U pobedi Denvera nad Šarlotom 129:104 (26:25, 31:20, 38:22, 34:37) Jokić je sakupio 12 poena, deset skokova i deset asistencija. Nije šutnuo nijednu trojku. Nije imao nijedno slobodno bacanje. Imao je tek jedan promašaj u šutu iz igre (7-6).

Nikoli je ovo bio deset tripl-dabl ove sezone, čak 51. u karijeri.

A gde je tripl-dabl tu je i dabl-dabl, zar ne? E upravo taj dabl-dabl doneo mu je mesto u istoriji Denvera. Nikola je upisao 228. utakmicu koju je završio sa dabl-dabl učinkom. Prethodni rekorder bio je čuveni centar “zlatnog grumenja” Dikemebe Mutombu. Slavni defanzivac koji je u NBA ligu ušao kao četvrti pik na draftu 1991. godine i kome je da bi stigao do 227 dabl-dabl učinaka morao da odigra 14.411 minuta.

Nikola ga je prestigao, a da je do sada odigrao tek 12.454 minuta.

– Svi znaju šta “Džoker” može da uradi iz večeri u večer. Ako hoće on može da postigne 30 poena svake večeri. Ali, on vodi računa da svi budemo uključeni u igru. A to je ono što najbolji igrači rade – hvalio je svog lidera najefikasniji igrač Denvera u ovoj pobedi Majkl Porter junior koji je Šarlotu ubacio 28 poena.

Pročitajte još

Denver je meč dobio prilično lako iako je igrao sa timom koji ima pozitivan učinak ove sezone (20-19). Tokom treće četvrtine i do tada osetna prednost (57:45) porasla je na 95:67. Jokić je u finišu treće četvrtine imao mali šou. Prvo je asistencijom pomogao Džamalu Mariju da postigne trojku, onda je Džamajklu Grinu omogućio zakucavanje, pa Pi Džej Doziru polaganje, pre nego što je i sam zakucao na asistenciju Fakunda Kampaca.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike