"Novak je kao lav, jedino što ga zanima na terenu jeste da vas pobedi i pojede"

29.03.2021

17:11 >> 17:15

0

Autor: Adam Štulić

Goran Ivanišević slikovito pričao o Novakovom mentalitetu

"Novak je kao lav, jedino što ga zanima na terenu jeste da vas pobedi i pojede"
Copyright Profimedia

Najbolji teniser sveta Novak Đoković sprema se za sezonu na šljaci, sa željom da na vrhuncu bude za glavni događaj na crvenoj zemlji – Rolan Garos. Prvi reket planete je dva koraka iza “kralja šljake” Rafaela Nadala i Rodžera Federera bo broju grend slem titula, pa će Otvoreno prvenstvo Francuske biti prva prilika da se za još korak približi sustizanju najvećih rivala.

A da bi u tome uspeo, trebalo bi na terenu da izgleda onako kako ga vidi jedan od njegovih trenera Goran Ivanišević, koji ga je uporedio sa lavom.

Nikada ne vidite lava da pije koktel. On je gladan krvi. Želi da vas pobedi, želi da vas pojede. Novak želi da pobedi, a kada kroči na teren, ukoliko mu date mali prst, poješće vas. Otišli ste, nema vas… To je neverovatno videti – kazao je Ivanišević.

Nekadašnji šampion Vimbldona još jednom je s navijačima podelio priču o prvom susretu s Novakom.

Kada sam ga video na akademiji Nikija Pilića imao je 14 i po godina. Radio sam sa Pilićem u Nemačkoj, kada mi je rekao: “Slušaj, ovde je jedan dečak iz Srbije, jednog dana biće svetski broj jedan.” Posle sam malo igrao s njim, oko sat i po vremena. Dok smo igrali dao mi je čokoladu jer je mislio da sam umoran. Otrčao je i doneo mi čokoladu. To sam zapamtio i od tada pratim njegovu karijeru – ispričao je Goran Ivanišević.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike