Novak i povratak u Veće igrača - priča je završena

21.12.2020

19:43 >> 20:00

0

Autor: Milan Nastić

Nažalost, osećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata

Novak i povratak u Veće igrača - priča je završena
Copyright Profimedia.rs

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković potvrdio je da neće biti kandidat na izborima u Veće igrača, a razlog je novo pravilo koje je usvojila ATP organizacija.

Naime, po novim regulama, Đoković kao osnivač nove asocijacije tenisera (PTPA) nema pravo da bude u Veću igrača,jer se to smatra sukobom interesa.

– Samo nekoliko dana nakon moje nominacije, ATP je usvojio novo pravilo koje me stavlja u nezgodnu poziciju. Prema novom pravili, svi igrači koji su članovi novoformirane Asocijacije profesionalnih tenisera (PTPA) ili bilo kog udruženja koji imaju ‘sukob interesa’ ne mogu da budu birani u Veće igrača. Kao što znate, ja sam deo PTPA, organizacije koja je osnovana nedavno bez bilo kakve namere da bude u konfliktu sa ATP. PTPA tek treba da bude u potpunosti struktuirana i njena dugoročna vizija tek treba da bude detaljno ustanovljena. Iako PTPA nema nikakvu nameru da se bori protiv ATP nejasno je kako će ATP u budućnosti gledati na nju – poručio je Đoković.

Pročitajte još

On se odlučio za takav korak kako među samim igračima ne bi došlo do sukoba zbog toga što on pripada drugoj asocijaciji.

– Nažalost, u skladu sa najnovijim razvojem situacije osećam da je neophodno da svoje ime skinem sa liste kandidata. Ne želim da stvaram bilo kakve nejasnoće i konflikte u Veću igrača i izborima. Radim to sa žaljenjem i teškog srca. Kao i uvek, veoma sam strastven kada je u pitanju zastupanje stavova pred Većem. Iskreno verujem da postoji put koji bi umnogome popravio živote mnogih igrača, posebno onih nižerangiranih i koji bi mogao da ima snažan pozitivan uticaj na tenis u celini. Uveren sam da PTPA to može da postigne u skoroj budućnosti – zaključio je Đoković.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike