ATP nagrade: Đoković najbolji, Federera vole navijači, Nadalu fer-plej priznanje

21.12.2020

18:29 >> 18:34

0

Autor: N. St.

Stigla priznanja

ATP nagrade: Đoković najbolji, Federera vole navijači, Nadalu fer-plej priznanje
Copyright

Tradicija je ispoštovana. Kao i svake godine i ove je ATP dodelio priznanja najboljima. Bilo je nekoliko dobitnika.

Za igrača godine u singlu proglašen je Novak Đoković, dok su u dublu Bruno Soareš i Mate Pavić.

Pročitajte još:

– Novak je godinu završio na prvom mestu po rekordni šesti put u prethodnih 10 godina. Istorijski, osmi put, je podigao pehar na Australijan openu, titule je osvojio u Dubaiju, na mastersima u Sinsinatiju i Rimu, igrao je finale Rolan Garosa i finale završnog turnira u Londonu. Postavio je rekord kao najstariji broj jedan na kraju godine sa 33 godine, šest meseci i 16 dana i tako je pretekao Nadala. Takođe je izjednačio rekord svog idola Pita Samprasa koji je šest godina zaredom bio na vrhu na kraju godine – navodi se u ATP.

Rodžer Federer je 18. put u nizu proglašen za omiljenog tenisera od strane navijača i to nikome do sada nije pošlo za rukom.

– Zdravo svima, nadam se da ste svi zdravo i dobro u ovako teškoj godini. Hvala svima koji su glasali za mene. Radim naporno, treniram i želim što pre da se nađem na terenu. Svima želim srećne praznike i jedva čekam da se vidimo na terenu. Čuvajte se – poručio je Švajcarac.

Nagrada za fer-plej „Štefan Edberg“ je završila u rukama Rafaela Nadala. Povratak godine ostvario je Vasek Pospišil, najviše je napredovao Andrej Rubljev, novajlija godine je Karlos Alkaraz, humanitarnu nagradu dobio je Fransis Tijafo, trener godine je Fernando Visente koji trenira Rubljeva.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike