Novak i Busta mogu da igraju 50 dana i Španac neće pobediti

07.10.2020

11:01

0

Autor: D. B.

Trener najboljeg tenisera sveta ne sumnja u ishod današnjeg duela na Rolan Garosu

Novak i Busta mogu da igraju 50 dana i Španac neće pobediti
Copyright Profimedia

Svi navijači Novaka Đokovića mogu da budu spokojni. Trener najboljeg tenisera sveta Goran Ivanišević nema dilemu da će njegov pulen danas pobediti Pabla Karenja Bustu u četvrtfinalu Rolan Garosa.

– Smejali smo se baš Marjan i ja kad sam video žreb. Rekao sam da sigurno ide na Karenja, iako njemu nije bio lak žreb. Karenjo Busta, je odličan igrač, ali da on i Novak igraju 50 dana ne vidim kako ga Španac može da ga pobedi – objasnio je Ivanišević za “HRT”

Ivanišević ne krije šta su prednosti Đokovića u odnosu na Španca.

– Novak je izraziti favorit, iako je Karenjo bio top 10 igrač, igrao je polufinale US Opena, ali mislim da mu je šljaka manje draga od betona. Mada, opet, podloga na kojoj se sada igra u Parizu nema veze s onom u maju, tako da treba ozbiljno shvatiti rivala.

Španac savetovao Srbina: Novače, zaboravi što pre Njujork i okreni se našem novom meču

Posebno se Ivanišević osvrnuo i na ono što se dogdilo tokom poslednjeg duela ova dva igrača tokom onog nesrećnog četvrtfinala US opena kada je Novak diskvalifikovan zbog toga što je pogodio sudiju lopticom.

– O onome što se desilo u Njujorku ne sme ni da razmišlja. Važno je da krene od prvog poena i mislim da to Novak dobija bez problema.

U jednom polufinalu igraće Nadal i Švarcman, a Đokovića bi posle Karenja Buste igrao sa boljim iz duela Cicipas – Rubljov.

– Računam na finale Novak – Nadal u kojem po mom mišljenju Nadal nema nikakve šanse u ovakvim uslovima, po ovakvoj zemlji i s Novakom koji mu je već ušao u glavu. Malo sam otišao predaleko, ali po mom mišljenju je Novak favorit broj jedan – zaključuje Ivanišević.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: HRT

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike