Novače, oprez, Medvedev se ne šali!

19.02.2021

11:36

0

Autor: D. B.

Najbolji teniser sveta saznao je rivala u nedeljnom finalu Australijan opena

Novače, oprez, Medvedev se ne šali!
Copyright Tanjug/AP Photo/Andy Brownbill

Sada sve znamo. Poslednje prepreka Novaku Đokoviću na putu do devete titule na Australijan openu biće Rus Danil Medvedev.

On je u polufinalu bio bolji od Grka Stefanosa Cicipasa sa 6:4, 6:2, 7:5 i na taj način je zakazao osmi međusobnim duel protiv najboljeg tenisera na svetu. Do sada Novak je uspeo da ga pobedi četiri puta, a Medvedevu će meč u nedelju biti prvo finale na Australijan openu.

Kakav izazov čeka Đokovića u finalu možda najbolje govori činjenica da je u neverovatnoj seriji od 20 uzastopnih pobeda. Do nje, Rus je stigao za dva sata i devet minuta igre u meču u kome je imao 17 as servisa i 88% procenata osvojenih poena na prvi servis.

Tokom velike serije u kojoj se nalazi Danil je pobedio 12 puta igrača iz Top 10. U toj seriji Medvedev je pobedio i Đokovića i to na ATP finalu, a osim Srbina na listi “skinutih skalpova” Rusa su i Zverev, Švarcman, Nadal, Tim, Beretini, Rubljev i sada Cicipas. Poslednji poraz zadesio ga je u polufinalu prošlogodišnjeg US Opena kada je bolji od njega bio Dominik Tim. Austrijanac je tada i osvojio titulu u Njujorku.

Pročitajte još

Medvedev je tek treći teniser iz Rusije koji je stigao do finala na gren slemu. Pre njega to je pošlo za rukom Maratu Safinu i Jevgeniju Kafeljinkovu.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike