Ništa od derbija, ovo je prava Srbija: „Delfini“ pregazili Australiju, neka se spreme Hrvati

29.07.2021

11:52 >> 12:00

0

Autor: Adam Štulić

Izabranici Dejana Savića završili posao u prvoj četvrtini

Ništa od derbija, ovo je prava Srbija: „Delfini“ pregazili Australiju, neka se spreme Hrvati
Copyright Stefan Mitrović foto: Profimedia

Ako je suditi po izdanju protiv Australije, mašina se upalila. Vaterpolisti Srbije, posle malo sporijeg početka OI i poraza od Španije, u trećem meču u Tokiju su pokazali zbog čega su godinama na vrhu svetskog vaterpola – 14:8.

Iako se očekivao derbi i neizvestan meč, od toga nije bilo ništa. Izabranici Dejana Savića su protiv „kengura“ ceo posao završili u prvoj deonici koju su dobili sa ubedljivih 6:0.

Odbrana „delfina“ je bila besprekorna, dok su Filipović, Mandić, Prlainović, Mitrović i Strhinja Rašović iz napada u napad povećavali vođstvo i otklanjali i najmanju dilemu oko konačnog ishoda susreta.

Dugo su Australijanci tražili put do mreže Srbije. Defanziva srpskih vaterpolista funkcionisala je kao švajcarski sat, pa su njihovi rivali do prvog gola na meču stigli tek sa igračem više, na isteku trećeg minuta druge deonice. Već tada je na semaforu stajalo 7:1 u korist Prlainovića i drugova, koji su do poluvremena stigli do najveće prednosti na meču – 10:1.

Donekle i očekivano, u nastavku meča srpski vaterpolisti su malo spustili gas, prevashodno u napadu, u druge dve deonice postigli su četiri gola, što su Australijanci iskoristili da dođu do koliko toliko pristojnog poraza.

Pročitajte još

Ovim trijumfom Srbija je izbila na drugo mestu tabele u grupi B sa identičnim skorom kao i Hrvati, ali s boljom gol razlikom. Upravo je Hrvatska, za dva dana, naredni rival „delfinima“.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike