Nije bilo greške protiv Kazahstana, vaterpolisti Srbije ostvarili prvu pobedu u Tokiju

27.07.2021

06:04 >> 06:50

0

Naši delfini očekivano lako savladali azijski tim

Nije bilo greške protiv Kazahstana, vaterpolisti Srbije ostvarili prvu pobedu u Tokiju
Copyright Filip Filipović/ MN Press

Vaterpolisti Srbije savladali su selekciju Kazahstana rezultatom  19:5 (4:2, 7:3, 2:0, 6:0)u drugom kolu grup B olimpijskog turnira u Tokiju.

Nakon poraza od Španije na otvaranju takmičenja, naši najbolji vaterpolisti nisu dozvolili iznenađenje u sudaru sa nejakim Kazahstancima. Sve je funkcionisalo prema zamislima selektora Dejana Savića, posebno u situacijama sa igračem više gde je realizovano

“Delfini” su očekivano nametnuli jak ritam plivanja i snažnu igru u odbrani, koja nije mogla da odgovara rivalu, pa je posle solidnog otpora u prvoj četvrtini, u nastavku on počeo polako da popušta. Prednost je rasla da bi na poluvremenu došla do najvećih 11:5.

U trećem kvartalu naši su zaigrali opuštenije, bez forsiranja. Odrađivao se posao i svesno se čuvala snaga za nastavak turnira, jer već za dva dana sledi im važan meč sa snažnom Australijom. Uprkos tome, u odbrani se nije popuštalo, pa su na kraju ostvarili ubedljivu pobedu 19:5.

Golove za Srbiju postigli su: Duško Pijetlović 4, Rašović 3, Mandić 2, Prlainović 2, Aleksić 1, Ranđelović 1, Lazić 1, Dedović 1, Mitrović 2, Jakšić 1, Filipović 1. Za Kazahstance naš Vuksanović je postigao dva gola.

Pročitajte još

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike