Moma Jakovljević za 24sedam otkrio kolika pauza očekuje Đokovića

22.02.2021

11:15 >> 11:21

0

Autor: Milan Nastić

Poznati hirurg ističe da je najvažnije da ne dođe do pucanja mišića

Moma Jakovljević za 24sedam otkrio kolika pauza očekuje Đokovića
Copyright MN Press

Naš eminentni hirurg i jedan od najboljih sportskih doktora Srbije Moma Jakovljević rekao je za 24sedam da ne može tačno da kaže kolika pauza očekuje Novaka Đokovića, napominjući da je veoma bitno da li je došlo od pucanja ili istegnuća mišića.

Morao bih prvo da vidim dijagnozu da bi mogao da dam konkretni odgovor. U svakom slučaju 25 milimetara nije mala površina. Sad mora da se zna da li je 2,5 centimetara dugačko ili široko napuknuće. Opet, velika je razlika da li je došlo do pucanja ili samo istegnuća. Ako je došlo do pucanja, pauza može da bude i do dva meseca, ako je došlo samo do istegnuća, oporavak je mnogo kraći. Meni se čini da je pre ovo drugo, jer da je došlo do pucanja, pitanje je da li bi mogao da nastavi turnir. Tada oporavak traje od sedam do deset dana. Ponavljam, to govorim kao čovek sa strane, pošto nisam video papir. Takođe, veoma bitno je da se prati oporavak i da se ultra zvuk radi na nekih 15 dana, čak ne mora ni magnetna rezonanca – kazao je Moma Jakovljević za 24sedam.

Pročitajte još

Doktor Partizana istakao je da je tokom takvih povreda neophodno mirovanje, i da se nada da će naš najbolji sportista veoma brzo oporaviti.

– Neophodno je mirovanje za takve povrede i toga je Novak siguran svestan. Eto, pozivam ga kod mene da dođe, i veoma brzo ćemo sve rešiti. Naravno, šalim se. On je sigurnim rukama, i nema dileme da će njegov oporavak proteći u najboljem redu. Mi se svi nadamo da neće dugo odsustvovati sa teren, ali znam da mu je posle ovako velikog trijumfa i osvajanje Australijan opena potreban odmor. Hteo bih da čestitam Novaku na svemu što je uradio za Srbiju. On je i fizički i mentalno najjači sportista. Imate neke sportiste koji su fizički jaki, a ne mentalno i obrnuto. Nole ima obe te stvari, i nije slučajno što je najbolji na svetu. Neverovatno, koliko je dominantan, a to je demonstrirao u finalu. Kapa dole za sve što radi za našu zemlju. Ovaj uspeh dobija još više na značaju, kad se zna da je igrao sa povredom mišića, i to su veliki bolovi, pogotovo je to izraženo kod tenisera, jer ti su mišići veoma bitni u tom sportu – zaključio je Jakovljević za 24sedam.

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike