I Pepe Imaz ima šta da kaže posle Novakove titule u Melburnu

22.02.2021

10:31 >> 11:26

0

Autor: D. B.

Kontroverzni Španac pokušao je da objasni spiritualni deo Đokovićeve ličnosti

I Pepe Imaz ima šta da kaže posle Novakove titule u Melburnu
Copyright Profimedia

Govorio je Novak, govorio je Novakov trener Goran Ivanišević, a sada je došao red da o osvajanju 9. titule na Australijan openu progovori i Pepe Imaz.

Španska “Marka” ga predstavlja kao čoveka koji godinama radi na spiritualnom delu Novakove ličnosti, bivšeg tenisera koji sarađuje sa Noletovim mlađim bratom Markom i koji je “spiritualni vodič” najboljeg tenisera sveta.

On igra tenis kao anđeo zbog toga što ima mir. A kada nemaš mir, onda ne možeš mnogo da uradiš na terenu. Novak je godinama radio na svojoj ličnosti, on razume da što je bolji iznutra, sve je bolji i spolja. On sve radi u harmoniji. Pravi prave korake – objasnio je Imaz u tekstu koji prenosi “Marka”.

Upitali su novinara Imaza i na čemu to radi sa Novakom.

Ništa to nije posebno. Mi radimo na svemu. Nije to nešto što se radi za dva meseca. Ne možeš da se fokusi-raš samo na jednu stvar. Stvar je da je Noval prvo ljudsko biće, a tek onda teniser. Preživeli smo tešku godinu, tokom koje smo shvatili koliko je bitno da budeš ljudsko biće, koliko je porodica važna. To mu je mnogo pomoglo.

Pročitajte još

Imaz je pokušao i da otkrije kakvi su Novakovi dalji ciljevi.

Smirenost je ono što donosi rezultat. Ali, ona ne zavisi uvek od tebe. Nekada možeš da budeš miran jedan dan, a već drugi da je izgubiš. To je naša priroda. Novakov cilj je da osvoji što je moguće više gren slem titula. Uporan je i odlučan u tome. Rafa Nadal i on su ljudi neverovatne mentalne snage i videćemo ko će na kraju osvojiti više tih titula. U svakom slučaju lepo je što posle svih ovih godina oni i dalje to rade – objasnio je Imaz.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike